Kirjoitettu 18.6.2019

Miikkola jatkaa kaupunginhallituksessa

Turun kaupunginvaltuuston kokous valitsi 17.6 kaupunginvaltuutettu Mikael Miikkolan jatkamaan Perussuomalaisten edustajana Turun kaupunginhallituksessa seuraavat kaksi vuotta.

Mikael Miikkola on toiminut Turun valtuustossa 80-luvulta asti ja on istuvan valtuuston vanhin.

Valtuustoryhmä perusteli Miikkolan valintaa tämän yli 30-vuoden kokemuksella ja kyvyllä hahmottaa isot kokonaisuudet.

Miikkola itse korostaa, että kaupunginhallituksen jäsen on viestinviejä kaupunkilaisten, puolueensa ja kaupungin välillä. Kaupunginhallituksessa hän toimii puolueelta saamiensa ohjeiden mukaan ja edustaa perussuomalaista politiikkaa.

– Turku tarvitsee isänmaalliseen arvomaailmaan perustuvaa politiikkaa, kaikki ei voi olla vain viherhöttöä, Miikkola sanoo.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Ville Tavio
Ryhmän pj

Kirjoitettu 13.2.2019

Kunniapuheenjohtaja Manu Vuorion muistolle

Ikäväkseni joudun ilmoittamaan, että Manu Vuorio on siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

Tuomas Tähti haastatteli Manua vuonna 2017 hänen täyttäessä 70 vuotta.
Manu Vuorio puhuu!

Kiitos menneistä vuosista
Turun Perussuomalaiset ry

Kirjoitettu 24.8.2018

Turussa vietettiin terrori-iskun vuosipäivää

Turussa hiljennyttiin muistamaan 18.8. kauppatorilla tapahtuneen terrori-iskun vuosipäivää. Vaikka Turun kaupunki ei järjestänyt muistotilaisuutta, kävivät Turun Perussuomalaiset viemässä kukkia ja kynttilän iskun tekopaikalle klo 16, tasan vuosi iskun jälkeen.

Kuva: Jarmo Lindqvist

– Murhapaikka oli puomitettu vielä hetkeä aiemmin, emmekä tienneet, pääsemmekö laskemaan kukat tapahtumapaikalle. Onneksi kaupunki antoi edes pienen kädenojennuksen meille, jotka halusimme muistaa. Vaikka päättäjät haluavat unohtaa, me emme unohda tapahtunutta koskaan, kertoo Turun Perussuomalaisten hallituksen jäsen Jyrki Åland.

 

 


Uusi toimitila avattu

Samana päivänä vietettiin myös Turun PS:n uuden toimitilan avajaisia Kaskenkadulla. Kansanedustaja Kike Elomaa oli saapunut paikalle, ja kakkukahveista ehti päivän aikana nauttia kuutisenkymmentä vierasta. Paikalla kävi uusien ja vanhojen perussuomalaisten lisäksi myös uusia naapureita, sekä jäsenyydestä kiinnostuneita.

– Ehdimme majailla Kärsämäen ”Leijonanluolassa” kuutisen vuotta, mutta olemme erittäin tyytyväisiä uuteen toimistoomme. Erinomainen sijainti antaa uusia mahdollisuuksia tavoittaa ihmisiä ja tarjoaa tarvittavaa näkyvyyttä myös tulevaa vaalivuotta ajatellen, pohtii Turun Perussuomalaisten puheenjohtaja Kai Sorto.

Kuva: Tapio Äyräväinen

Kirjoitettu 12.6.2018

Turun Perussuomalaiset muuttaa kesäkuussa

Turun Perusuomalaiset ry muuttaa uusiin tiloihin kesäkuun lopulla. Lauantaina 9.6.2018 järjestetty hallituksen jää historiaan viimeisenä tapahtumana Turun Perussuomalaisten nykyisellä toimitilalla Leijonanluolalla.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Kimmo Tarke, Kai Sorto (pj.), Pirjo Lampi, Kasper Holtari, Mikael Miikkola, Pirjo Niinivirta sekä Raili Meltovaara.

Kuva: Timo Rumpunen

Kirjoitettu 25.4.2018

Toimintakertomus vuodesta 2017

Turun Perussuomalaiset ry:n toimintakertomus vuodesta 2017 hyväksyttiin yhdistyksen kevätkokouksessa 7.4.2018. Toimintakertomus löytyy PDF-muodossa tämän linkin kautta.

Kirjoitettu 13.3.2018

Turun Perussuomalaiset jalkautuu lähiöihin

Turun Perussuomalaiset kiertää kevään aikana teltan kanssa lähiöissä tapaamassa
turkulaisia ja kuuntelemassa heidän ajatuksiaan. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin
lauantaina 10.3. Turun suurimmassa lähiössä Runosmäessä. Paikalla olivat tuttuun tapaan
myös kansanedustajat Kike Elomaa sekä Ville Tavio.

– Perussuomalaisten kannatus vaihtelee suuresti eri äänestysalueilla, lähiöt ovat
perinteisesti olleet meille vahvoja alueita. Uskon, että saamme heräteltyä lähiöiden
äänestysintoa, jos olemme ihmisten tavoitettavissa ja tuomme oman poliittisen
vaihtoehtomme esiin, pohtii Turun Perussuomalaisten puheenjohtaja Kai Sorto.

Turun kuntapolitiikassa on luvassa vauhdikas vuosi. Vihreät ovat jättäneet Helsingin
tapaan valtuustoaloitteen terveydenhuollon laajentamisesta laittomasti maassa oleville
ulkomaalaisille. Sote- ja maakuntauudistuksen sekä Turkuun kaavailtujen raitiotie- tai
superbussihankkeiden kohtalo ratkennee myös tämän vuoden aikana. Eivätkä politiikan
vakioaiheet, eli maahanmuutto ja toriparkki, ole muuttuneet miksikään.

– Olemme yhä Suomen paras toripuolue. Tarjoamme vaihtoehdon vanhojen puolueiden
hapatukselle, sanoo kansanedustaja ja PS:n Turun valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville
Tavio.

Seuraavaksi Turun PS:n teltta on suuntaamassa Varissuolle 28. huhtikuuta ja Pansioon 19.
toukokuuta.

Kirjoitettu 5.3.2018

Turun päättäjät korottivat palkkioitaan 8% – vain Perussuomalaisilta eriävä esitys

Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 5.3.2018 korottaa kaupungin strategisten konserniyhtiöiden hallitusten jäsenten palkkioita n.8%:lla. Kaupunkikonsernin hallituksien jäsenet koostuvat käytännössä puolueiden nimeämistä henkilöistä.

Perussuomalaiset esittivät, että asia vietäisi kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Esitys ei saanut muilta puolueilta kannatusta.

Turun Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kommentoi:
– Olisi ollut mielestäni perusteltua viedä asia valtuuston päätettäväksi ja julkiseen keskusteluun, sillä asia olisi ollut uskoakseni kaupunkilaisia kiinnostava. Poliitikot käytännössä korottivat omia palkkioitaan, mutta kukaan ei edes jäävännyt itseään päätöksenteossa.

Linkki päätökseen: http://ah.turku.fi/khkon/2018/0305002l/3679153.htm

Kirjoitettu 27.1.2018

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä teki henkilövalinnat

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän vuosikokous pidettiin lauantaina 27.1.2018.

Valtuustoryhmän puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Ville Tavio sekä varapuheenjohtajana kaupunginvaltuutettu Pirjo Niinivirta.

Ryhmän uutena sihteerinä aloitti Liina Veronica Isto. 22-vuotias Isto toimii myös PS-nuorten puheenjohtajistossa ja järjestön Rahvas -lehden päätoimittajana. Hän on muuttanut
hiljattain Turkuun opiskelemaan journalismia.

Perussuomalaiset edistävät suomalaiseen isänmaallisuuteen ja kristillissosiaalisiin perusarvoihin pohjautuvaa kunnallispolitiikkaa, ryhmä linjasi vuosikokouksessa toimintansa yleistavoitteeksi.

Kirjoitettu 13.1.2018

Turun PS:n vuoden 2018 hallitus järjestäytyi

Turun Perussuomalaiset ry:n hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin lauantaina 13.1.2018.

Hallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Pirjo Lampi. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Kimmo Tarke, joka jatkaa myös aiemmassa tehtävässään yhdistyksen taloudenhoitajana. Uudeksi sihteeriksi valittiin Liina Veronica Isto, tapahtuma- ja jäsenhankintatoimikunnan johdossa aloittaa Jyrki Åland.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa syyskokouksen valitsema Kai Sorto. Hallituksen muita jäseniä ovat Kasper Holtari, Jouko Laakso, Mikael Miikkola, Tarja Nenn, Pirjo Niinivirta sekä Timo Rumpunen.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Mikael Andersson, Kimmo Tarke, Jouko Laakso, Pirjo Lampi, Liina Veronica Isto, Kai Sorto, Jyrki Åland, Pirjo Niinivirta sekä Tarja Nenn.
Kuva: Aleksi Saunamäki.

Kirjoitettu 9.12.2017

Lähde ehdokkaaksi maakuntavaaleihin!

Maakuntavaalien ehdokasasettelu on käynnistynyt. Suomessa eletään nyt historiallisia hetkiä ja paineita tulee joka suunnalta. Esillä ovat kaiken aikaa suuret kysymykset kuten maahanmuutto, terrorismi, EU:n integraatio, köyhyys, sote ja valinnanvapaus sekä maakuntien tulo poliittiseen päätöksentekoon. Koskaan aikaisemmin ei ole Suomen kansa tarvinnut perussuomalaisia arvoja kuin NYT.

Maakuntavaalit piti alun perin pitää presidentinvaalien yhteydessä. Hallitus päätti neuvottelussaan 5.7.2017 jatkaa sote- ja maakuntauudistusta siten, että uudistus tulee voimaan 1.1.2020 alkaen ja maakuntavaalit järjestetään lokakuussa 2018.

Valmistautuminen vaaleihin kannattaa siis aloittaa jo hyvissä ajoin. Aikaa on ruhtinaallisesti ja tässä on hyvä hetki hankkia poliittista pääomaa, niin sosiaalisessa mediassa, mielipidekirjoituksilla, kannanotoilla, osallistumalla tapahtumiin ja olemalla esillä (läsnä) sekä kuunnella äänestäjiemme murheita. Kaikki tämä ennakkotyö sataa ääninä, niin ehdokkaalle kuin myös puolueelle. Meillä on perussuomalaisissa nyt nostetta ja kannatuksemme on nousujohteinen. Otetaan yhdessä siitä kaikki hyöty irti.

Mikäli et vielä ole tehnyt päätöstä osallistumisesta maakuntavaaleihin, niin nyt on oikea aika. Tämä on avoin kutsu ehdolle tulemisesta. Hyvät Turun Perussuomalaiset, älkää kysykö, mitä perussuomalainen puolue aikoo teidän eteenne tehdä, vaan mitä me yhdessä voimme tehdä paremman huomisen eteen! Tiedän, että monet ajattelevat ”miten minä voin vaikuttaa asioiden kulkuun?” – olemalla mukana! Niin ehdokkaana kuin vaalityöntekijänä. Nyt meitä kaikkia tarvitaan.

Mukana oleminen lähtee pienistä asioista. Voit kertoa halukkuudestasi sähköpostilla jyrki.ooland[at]jippii.fi, eikä tällainen perinteitä rakastava mies myöskään kavahda soittoasi p. 044-2864782.

Ystävällisin terveisin
Jyrki Åland
Turun Perussuomalaisten vaalipäällikkö

Kirjoitettu 12.11.2017

Turun PS:n syyskokouksen 2017 satoa

Turun Perussuomalaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin lauantaina 11.11.2017. Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja ja muita päätöksiä vuodelle 2018.

Yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Kai Sorto valittiin yksimielisesti jatkokaudelle vuodelle 2018.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin puheenjohtaja Sorron lisäksi:

– Kasper Holtari, varajäsenenään Juha Anttila
– Liina Isto, varajäsenenään Jari-Petri Heino
– Jouko Laakso, varajäsenenään Toni Saarinen
– Pirjo Lampi, varajäsenenään Rami Ruohonen
– Mikael Miikkola, varajäsenenään Mikael Andersson
– Tarja Nenn, varajäsenenään Raili Meltovaara
– Pirjo Niinivirta, varajäsenenään Taisto Penttilä
– Timo Rumpunen, varajäsenenään Aleksi Saunamäki
– Kimmo Tarke, varajäsenenään Ossi Pajunen
– Jyrki Åland, varajäsenenään Henri Hautamäki

Piirikokousedustajiksi Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin kokouksiin valittiin:

– Kasper Holtari, varaedustajanaan Taisto Penttilä
– Liina Isto, varaedustajanaan Juha Anttila
– Jouko Laakso, varaedustajanaan Marjo Lammervo
– Pirjo Lampi, varaedustajanaan Mikael Andersson
– Mikael Miikkola, varaedustajanaan Ossi Pajunen
– Tarja Nenn, varaedustajanaan Toni Saarinen
– Pirjo Niinivirta, varaedustajanaan Aleksi Saunamäki
– Kai Sorto, varaedustajanaan Henri Hautamäki
– Kimmo Tarke, varaedustajanaan Jari-Petri Heino
– Jyrki Åland, varaedustajanaan Rami Ruohonen

Turun Perussuomalaiset ry:n toiminnantarkastajaksi valittiin yksimielisesti Urmas Mikkonen ja varatoiminnantarkastajaksi valittiin yksimielisesti Jorma Kohonen.

Päätettiin, että Turun Perussuomalaiset ry:n jäsen- ja kannattajajäsenmaksu vuonna 2018 on edelleen kymmenen euroa.

Uuden hallituksen ja uusien piirikokousedustajien toimikausi alkaa 1.1.2018. Paikallisyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajat, sihteeri ja taloudenhoitaja valitaan myöhemmin uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Syyskokouksessa hyväksyttiin julkilausuma, jonka otsikko on ”Turun PS: Tarpeeton tiehanke ei huomioi luontoa”. Se löytyy tämän linkin kautta.

Kokouksessa vahvistettiin myös seuraavan kalenterivuoden toimintasuunnitelma. Se löytyy tämän linkin kautta.

Kirjoitettu 12.11.2017

Turun PS:n toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Johdanto

Toimikauden 2018 toimintaa tulevat ohjaamaan presidentinvaaleihin sekä maakuntavaaleihin valmistautuminen. Päämäärän saavutamiseksi Turun Perussuomalaiset ry:n tulee toimia linjakkaasti, parantaa yhdistyksen näkyvyyttä ja kehittää tiedottamista. Yhdistyksen toimintaan tulee etsiä uusia ihmisiä ja kiinnittää huomiota heidän aktivointiinsa.

Viestintä

Yhdistys tiedottaa toiminnastaan jäsensähköpostilistalla, yhdistyksen verkkosivustolla,
Perussuomalainen-lehdessä, paikallisille tiedotusvälineille sekä sosiaalisessa mediassa yhdistyksen
Facebook-sivulla, Twitter-tilillä ja Instagram-tilillä. Eri viestintäkanavien sisällöt vaihtelevat viestien sisällön, kohdeyleisön ja tiedotuskanavan luonteen mukaisesti.

Vaikuttaminen ja näkyvyys

Yhdistys on jatkuvassa yhteydessä vaaleilla valittuihin päättäjiin. Erityisen tärkeä toimija tässä
suhteessa on Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä, jonka puheenjohtajan (tai hänen estyneenä
ollessaan varapuheenjohtajan) oikeutta osallistua Turun Perussuomalaiset ry:n hallituksen
kokouksiin jatketaan vuonna 2018.

Yhdistys voi järjestää kampanjoita ja tapahtumia hyviksi katsomiensa asioiden puolesta.
Kuntarajat ylittäviin asioihin vaikutetaan ylikunnallisissa elimissä ja yhdistyksissä, mm.
Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiri ry:ssä toimien.

Vaalit

Valmistaudumme presidentinvaalien ja maakuntavaaleihin sekä varaudumme myös muihin mahdollisesti järjestettäviin vaaleihin. Presidentinvaalin ensimmäinen kierros järjestetään 28.1.2018 ja ennakkoäänestys on 17.-23.1.2018. Mahdollinen toinen vaali on 11.2.2018 ja toisen kierroksen ennakkoäänestys 31.1.-6.2.2018. Ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään viimeisimmän tiedon mukaan lokakuussa 2018.

Kokoukset ja tapahtumat

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa, joskin tarvittaessa useammin ja kesällä
mahdollisesti harvemmin. Tämän lisäksi pidetään sääntömääräiset kokoukset eli kevätkokous ja
syyskokous. Lisäksi järjestetään telttatapahtumia sekä perinteeksi muodostunut
pikkujouluristeily. Yhdistys pyrkii myös tekemään vierailuja eri kohteisiin/tapahtumiin. Olemme esillä myös presidentinvaalin ja maakuntavaalien yhteydessä järjestettävissä vaalitilaisuuksissa.

Jäsenistön aktivointi

Perussuomalaisten vahvuus on sen kentässä. Pyrimme kasvattamaan yhdistyksen jäsenmäärää ja kuuntelemaan jäsenistön toiveita järjestämällä avoimia keskustelutilaisuuksia sekä kehittämällä palautejärjestelmää. Jäsenten sitouttamiseksi ja osallistamiseksi yhdistys jakaa mahdollisuuksien mukaan vastuuta myös hallituksen ulkopuolisille jäsenilleen.

Yhteistyö

Yhdistyksen edustajia osallistuu eri tahojen järjestämiin tapahtumiin joko kutsuvieraina tai muun
yhteistoiminnan merkeissä. Vastaavasti muiden toimijoiden edustajia voidaan kutsua Turun
Perussuomalaisten tapahtumiin.

Toimitila

Yhdistyksen käytössä on toimitila myös vuonna 2018. Yhdistys auttaa aatteellisesti lähellä olevia
ryhmiä antamalla toimitilaansa maksutta Varsinais-Suomen Perussuomalaisten Nuorten käyttöön järjestön tapahtumia varten. Tapahtumista tulee kuitenkin ilmoittaa Turun Perussuomalaisten johdolle hyvissä ajoin päällekkäisyyksien välttämiseksi.

Kirjoitettu 24.7.2017

Kai Sorto on Turun PS:n uusi pj.

Kai Sorto on valittu Turun Perussuomalaiset ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen ja se tehtiin paikallisyhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa sunnuntaina 23.7.2017. Aiempi puheenjohtaja Tuomas Tähti erosi tehtävästä kesäkuussa muuttaessaan Turusta Espooseen.

Sorto, 31, on varavaltuutettu sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen Turussa. Hän työskenteli kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan eduskunta-avustajana ennen Saarakkalan loikkaamista Uusi vaihtoehto / Sininen tulevaisuus -ryhmään.

Uuden puheenjohtajan toimikausi kestää vuoden 2017 loppuun saakka.

Kirjoitettu 30.6.2017

Maria Lohela erotettiin valtuustoryhmästä

Turun Perussuomalaiset ry:n hallitus piti 29.6.2017 kokouksen, jossa päätettiin erottaa kaupunginvaltuutettu Maria Lohela Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmästä 1.7. alkaen. Lohela on eronnut Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja liittynyt Uusi vaihtoehto / Sininen tulevaisuus -ryhmään, joten erottaminen on sääntöjen mukaista.

Kirjoitettu 5.6.2017

Turun PS ry:n pj. erosi 5.6.2017

Turun Perussuomalaiset ry:tä vuoden 2016 alusta lähtien johtanut Tuomas Tähti erosi tänään maanantaina 5.6.2017 paikallisyhdistyksen hallituksen puheenjohtajuudesta ja paikallisyhdistyksen jäsenyydestä. Syy on Tähden muutto Turusta Espooseen.

Paikallisyhdistyksen uusi puheenjohtaja valitaan myöhemmin kokouksessa, jonka päivämäärää ei tätä kirjoitettaessa ole vielä päätetty.

Koska Tähti muuttaa pois Varsinais-Suomen alueelta, hän erosi samalla myös Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin hallituksen jäsenyydestä ja Varsinais-Suomen PS-Nuorten hallituksen jäsenyydestä.

Turun Perussuomalaisten hallituksen toimintaa johtaa nyt toistaiseksi hallituksen 1. varapuheenjohtaja Pirjo Lampi.

Kirjoitettu 1.5.2017

Jyrki Ålandista vaalipäällikkö 2017-2018

Turun Perussuomalaisten vaalipäälliköksi tammikuun 2018 maakuntavaaleihin ja presidentinvaaleihin on valittu Jyrki Åland. Yhdistyksen hallitus valitsi Ålandin yksimielisesti vaalipäälliköksi kokouksessaan 29.4.2017. Vaalipäällikkö koordinoi maakuntavaaleissa ja presidentinvaaleissa mainontaan, vaalitapahtumiin ja vaalimateriaaleihin liittyviä asioita Turussa. Ålandin yhteystiedot: jyrki.ooland@nulljippii.fi / puh. 0442864782.

Kirjoitettu 22.4.2017

Toimintakertomus vuodesta 2016

Turun Perussuomalaiset ry:n toimintakertomus vuodesta 2016 hyväksyttiin yhdistyksen kevätkokouksessa 22.4.2017. Toimintakertomus löytyy PDF-muodossa tämän linkin kautta.

Kirjoitettu 10.4.2017

Kuntavaalien jälkeen on kiitosten aika

Perussuomalaiset sai eilen 9.4.2017 päättyneissä kuntavaaleissa Turussa 7,4 prosentin kannatuksen ja viisi valtuustopaikkaa. Tulos on Turun Perussuomalaisten 20-vuotisen historian toiseksi paras kuntavaalitulos.

Ehdokkaat ja heidän tukitiiminsä sekä jäsenistöömme kuuluva talkooväki teki todella lujasti töitä ennen vaaleja ja vielä vaalipäivänäkin. Lämmin kiitos heille kaikille! Kiitos kuuluu myös perussuomalaisia äänestäneille! Paikkamäärämme Turun kaupunginvaltuustossa säilyy vaalituloksen perusteella nykyisellä tasolla eli viidessä valtuutetussa. PS:n tulosta voidaan siis Turun osalta kutsua torjuntavoitoksi.

Torjuntavoitosta huolimatta täytyy kuitenkin reilusti tunnustaa tosiasiat ja todeta, että hyvästä yrityksestä huolimatta emme saavuttaneet tavoitetta tällä kertaa. Turun Perussuomalaiset ry kirjasi viimeisimpään toimintasuunnitelmaansa, että kevään 2017 kuntavaaleissa tavoitteemme on saada ennätysmäärä PS-paikkoja Turun kaupunginvaltuustoon. Edellinen paikkaennätyksemme Turussa oli kuusi paikkaa, joten ennätyshyvään tulokseen olisi tarvittu vähintään seitsemän paikkaa.

Uuden valtuuston toimikausi alkaa virallisesti 1.6.2017. Siitä lähtien valtuustoryhmämme kaupunginvaltuutetut ovat (äänimääräjärjestyksessä) Ville Tavio, Maria Lohela, Mikael Miikkola, Jaana Auvinen ja Pirjo Niinivirta.

Varavaltuutettujen osalta kokoonpano menee kokonaan uusiksi siinä mielessä, että yksikään uuden valtuustoryhmämme varavaltuutetuista ei ole varavaltuutettuna nyt päättyvällä kaudella. Varavaltuutettumme 1.6.2017 alkaen ovat (äänimääräjärjestyksessä) Juha Anttila, Pirjo Lampi, Jouko Laakso, Kai Sorto ja Martti Sipilä. (Tosin tarkistuslaskenta on tätä kirjoitettaessa vielä tekemättä ja varavaltuutettujen äänimääräerot ovat niin pieniä, että tarkistuslaskenta saattaa vaikuttaa keskinäiseen äänimääräjärjestykseen.)

Onnittelut kaikille uuteen valtuustoryhmäämme pääseville!

Valtakunnallisesti Perussuomalaisten tulos ei ole niin kehno kuin miltä prosenttiluvut näyttävät. Puolueemme puheenjohtaja Timo Soini arvioi ennen kuntavaaleja, että saamme valtakunnallisesti enemmän valtuustopaikkoja kuin Vihreä liitto. Tämä myös toteutui: Vaikka vihreät saivat prosentuaalisesti meitä suuremman valtakunnallisen kannatuksen, me perussuomalaiset saimme Suomen kunnissa nyt yhteensä noin 770 valtuutettua ja vihreät noin 540 valtuutettua. Tämä selittyy vaalimatematiikalla ja varsinkin sillä seikalla, että erikokoisissa kunnissa tarvitaan erilaisia äänimääriä valtuustoon pääsemiseksi.

Turun Perussuomalaiset ry järjestää lauantaina 15.4.2017 Turun kauppatorilla Kiitos äänestäjille! -aiheisen telttatapahtuman. Teltan pystyttäminen aloitetaan klo 8:45 ja purkaminen aloitetaan klo 13:00 (tai aiemmin, jos sää on kovin huono). Tervetuloa kiitoskahveille!

Kirjoitettu 7.2.2017

A Finnish City: 2017 Election Platform

Turku is one of the biggest cities in Finland and it possesses a long and glorious history as the former capital and also as a gateway to Finland. With our local election platform we in the Finns Party’s Turku association wish to preserve the city and make Turku even greater.

The municipal election will be held in Finland on 9 April 2017, with advance voting between 29 March and 4 April.

The original Finnish version of our local platform was published on 10 January 2017.

Click here to read the English translation (PDF).

Kirjoitettu 10.1.2017

Turun PS:n kuntavaaliohjelma 2017

Turun Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma julkaistiin tänään 10.1.2017. Ohjelma on nimeltään Suomalainen kaupunki. Kymmenensivuinen ohjelma koostuu kahdeksasta aihealueesta:

1. Turvapaikanhakijat: Nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa
2. Sote: Valmistautuminen sote-uudistukseen on kunnalle tärkeää
3. Talous: Suosimme suomalaista työtä
4. Liikunta ja kulttuuri: Panostamme paikallisuuteen
5. Elinkeinopolitiikka ja yrittäjyys: Hyödynnetään Turun koulutus ja sijainti
6. Liikenne ja kaavoitus: Suuria kokonaisuuksia, ei postimerkkisuunnittelua
7. Koulutus ja nuoriso: Koulutuksella pitää olla tarkoitus
8. Turvallisuus ja pelastustoiminta: Turvallinen kaupunki on perustarve

Näet koko vaaliohjelman PDF-muodossa tämän linkin kautta.

Kirjoitettu 8.1.2017

Turun PS:n vuoden 2017 hallitus järjestäytyi

Turun Perussuomalaiset ry:n hallituksen kokous 1/2017 pidettiin sunnuntaina 8.1.2017.

Hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Pirjo Lampi jatkokaudelle.

Hallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Veikko Lehtonen. Lehtonen teki nyt paluun tähän tehtävään lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Sihteeriksi valittiin Erkki Sinkko jatkokaudelle.

Taloudenhoitajaksi valittiin Risto Forsberg. Forsberg teki nyt paluun tähän tehtävään kahden vuoden tauon jälkeen.

Turun Perussuomalaisten tapahtuma- ja jäsenhankintatoimikunnan johtoon valittiin Jari Engman ja toimikunnan muiksi jäseniksi valittiin Veikko Lehtonen, Taisto Penttilä, Timo Rumpunen, Kai Sorto, Kimmo Tarke ja Tuomas Tähti.

Kirjoitettu 5.1.2017

Turun yhtiöpomojen palkat avoimiksi PS:n painostuksesta

Turussa kaupunkikonsernin johdon palkat ja palkankorotusten euromäärät on tähän asti pidetty salassa, vaikka laki ei edellytä lukujen salassapitoa. Useat kaupungit ovat jo aikoja sitten tuoneet kaupungin yhtiöiden johdon palkat julkisuuteen. Turussa ei ole kuitenkaan näin toimittu, vaikka Suomen kuntaliitto on suositellut asiassa avoimuutta jo vuodesta 2009.

Turun Sanomat uutisoi tänään torstaina 5.1.2017, että Turussa on päädytty julkistamaan yhtiöiden johdon palkat.

Avoimempaa palkkapolitiikkaa on vaatinut erityisesti Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä. Ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio laati maaliskuussa 2016 kunnallisten yhtiöiden ja yhteisöjen johdon palkkatietojen julkisuudesta sekä valtuustoaloitteen Turussa että kirjallisen kysymyksen eduskunnassa.

Nyt tehtävä linjamuutos on merkittävä erävoitto taistelussa avoimemman politiikan puolesta Turussa. Perussuomalaiset painostivat vanhoja puolueita tekemään johdon palkat julkisiksi ja nyt ne joutuvat kuntavaalien alla siihen taipumaan.

Työtä on kuitenkin vielä paljon jäljellä. Jatkossakaan ei aiota suoraan kertoa, mikä on kaupunkikonserniin kuuluvan yhtiön toimitusjohtajan kuukausipalkka, vaan sen saamiseksi selville pitäisi tietää erilaisten bonusten suuruus.

Perussuomalaisten tavoitteena on, että toimitusjohtajien kuukausipalkat ja luontoisedut julkaistaisiin sellaisinaan.

Kirjoitettu 15.12.2016

Ryhdy kuntapäättäjäksi – tule PS:n ehdokkaaksi

Äänestäminen kuntavaaleissa on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset ovat juuri sinulle sopiva, tavallisten ihmisten puolue. Maalaisjärki ja asiakeskeisyys siivittävät paikallista politiikkaamme kuntalaisten ääntä kuunnellen vaalipäivänä 9.4.2017.

Me Perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Ehdokkailtamme ei vaadita erityistä politiikan osaamista, vaan asenne ratkaisee. Olemme jo saaneet ehdokkaiksi monenlaisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, opiskelijoita, työntekijöitä, virkamiehiä, johtajia, yrittäjiä jne. ja heistä jokainen tuo mukanaan oman asiantuntemuksensa.

Jos tunnistat itsessäsi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitamista kohtaan ja haluat oppia uutta, toivotamme sinut lämpimästi ehdokkaaksemme kevään 2017 vaaleihin.

Tutustu tästä ehdokasoppaaseemme.

Klikkaa tästä ilmoittautumaan ehdolle.

Jokainen ehdokas luo oman ehdokasesittelyn vaalisivustolle

Ehdokaspakettiin kuuluu, että jokainen ehdokas luot itse oman esittelysivun puolueen sivuilla olevaan ehdokasgalleriaan. Katso tästä hyvä esimerkkikokonaisuus ehdokasesittelysivusta.

Ehdokassivun luomista varten tarvitset PS-Tunnuksen eli rekisteröitymisen puolueen kotisivuille. Tämä on helppoa. Jos olet jo paikallisyhdistyksen hyväksymä ehdokas mutta sinulla ei ole omaa PS-Tunnusta, toimi seuraavasti:

  1. Rekisteröi tästä ensin oma PS-Tunnus, jos sinulla ei sitä ole jo käytössä ja
  2. ilmoittaudu tästä ehdolle netissä.
  3. Saat yhdistykseltä sähköpostia ehdokkuuden vahvistumisesta/rekisteröinnistä ehdokasgalleriaan.
  4. Täytä ehdokassopimus- ja ehdokassuostumus-lomakkeet omalle yhdistykselle.
  5. Täydennä ehdokasesittelyysi kuvat, ajatukset, teemat ja pyydä yhdistystäsi julkaisemaan esittelysivusi PS:n ehdokasgalleriaan.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalisivusto on verkkopohjainen ehdokasgalleriamme, jossa esittelemme eri puolella Suomea ehdolla olevat kuntavaaliehdokkaamme. Sivustolta voi tutustua ehdokkaiden vaaliteemoihin ja katsoa ehdokkaan omista tapahtumailmoituksista, missä hän on tavattavissa. Lisäksi sivujen ehdokastietoja käytetään julisteiden ja vaalilehtien painatukseen.

Klikkaa tästä tutustumaan ehdokasgalleriaan.

Lisätietoja ehdokasgalleriasta, ota yhteyttä tuki@nullperussuomalaiset.fi tai puh. 040 661 6919.

Talvisin vaaliterveisin

PS-tukipalvelut

Jaana Vesterinen-Prähky
projektisuunnittelija

Kirjoitettu 2.10.2016

Turun PS:n syyskokouksen 2016 satoa

Turun Perussuomalaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin sunnuntaina 2.10.2016. Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja ja muita päätöksiä vuodelle 2017.

Yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Tuomas Tähti valittiin yksimielisesti jatkokaudelle vuodelle 2017.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin puheenjohtaja Tähden lisäksi:

– Ritva ”Kike” Elomaa, varajäsenenään Jaana Auvinen
– Risto Forsberg, varajäsenenään Raili Meltovaara
– Pirjo Lampi, varajäsenenään Jouko Laakso
– Veikko Lehtonen, varajäsenenään Pirjo Niinivirta
– Mikael Miikkola, varajäsenenään Taisto Penttilä
– Timo Rumpunen, varajäsenenään Jari Engman
– Erkki Sinkko, varajäsenenään Henri Hautamäki
– Martti Sipilä, varajäsenenään Tarja Nenn
– Kai Sorto, varajäsenenään Mikael Andersson
– Kimmo Tarke, varajäsenenään Risto Harjula

Piirikokousedustajiksi Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin kokouksiin valittiin:

– Risto Forsberg, varaedustajanaan Risto Harjula
– Pirjo Lampi, varaedustajanaan Henri Hautamäki
– Veikko Lehtonen, varaedustajanaan Taisto Penttilä
– Mikael Miikkola, varaedustajanaan Jari Engman
– Timo Rumpunen, varaedustajanaan Tarja Nenn
– Erkki Sinkko, varaedustajanaan Pirjo Niinivirta
– Martti Sipilä, varaedustajanaan Mikael Andersson
– Kai Sorto, varaedustajanaan Jaana Auvinen
– Kimmo Tarke, varaedustajanaan Juha Laine
– Tuomas Tähti, varaedustajanaan Jouko Laakso

Turun Perussuomalaiset ry:n toiminnantarkastajaksi valittiin yksimielisesti Urmas Mikkonen ja varatoiminnantarkastajaksi valittiin yksimielisesti Jorma Kohonen.

Päätettiin, että Turun Perussuomalaiset ry:n jäsen- ja kannattajajäsenmaksu vuonna 2017 on kymmenen euroa (eli saman verran kuin nykyäänkin).

Uuden hallituksen ja uusien piirikokousedustajien toimikausi alkaa 1.1.2017. Paikallisyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajat, sihteeri ja taloudenhoitaja valitaan myöhemmin uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Syyskokouksessa hyväksyttiin julkilausuma, jonka otsikko on ”Turun PS ajaa nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa”. Se löytyy tämän linkin kautta.

Kokouksessa vahvistettiin myös seuraavan kalenterivuoden toimintasuunnitelma. Se löytyy tämän linkin kautta.

Kirjoitettu 2.10.2016

Turun PS:n toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Johdanto

Toimikautta 2017 tulevat sävyttämään vaalit ja niihin valmistautuminen. Pärjätäkseen ja kasvaakseen Turun Perussuomalaiset ry:n tulee toimia linjakkaasti ja näkyvästi ja etsiä jatkuvasti uusia ihmisiä mukaan toimintaan.

Viestintä

Yhdistys tiedottaa toiminnastaan jäsensähköpostilistalla, yhdistyksen verkkosivustolla, Perussuomalainen-lehdessä, paikallisille tiedotusvälineille sekä sosiaalisessa mediassa yhdistyksen Facebook-sivulla ja Twitter-tilillä. Eri viestintäkanavien sisällöt vaihtelevat viestien sisällön, kohdeyleisön ja tiedotuskanavan luonteen mukaisesti.

Vaikuttaminen ja näkyvyys

Yhdistys on jatkuvassa yhteydessä vaaleilla valittuihin päättäjiin. Erityisen tärkeä toimija tässä suhteessa on Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä, jonka puheenjohtajan (tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan) oikeutta osallistua Turun Perussuomalaiset ry:n hallituksen kokouksiin jatketaan vuonna 2017.
Yhdistys voi järjestää kampanjoita ja tapahtumia hyviksi katsomiensa asioiden puolesta.
Kuntarajat ylittäviin asioihin vaikutetaan ylikunnallisissa elimissä ja yhdistyksissä, mm. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiri ry:ssä toimien.

Vaalit

Perussuomalaisilla on Turun kaupunginvaltuustossa nykyään viisi valtuutettua. Viimekertaisiin eli vuoden 2012 kuntavaaleihin tultaessa Turussa oli vain yksi perussuomalainen valtuutettu. Nousumme on siis ollut vahva.
Kevään 2017 kuntavaaleissa tavoitteemme on saavuttaa ennätysmäärä PS-paikkoja Turun kaupunginvaltuustoon.
Kuntavaalien ennakkoäänestys on ulkomailla 29.3.–1.4. ja kotimaassa 29.3.–4.4. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9.4.
Vuonna 2017 osallistumme myös Turun Seudun Osuuspankin edustajistovaaleihin. Viime kerralla Turun Seudun Osuuspankin edustajistoon valittiin yksi Turun Perussuomalaiset ry:n jäsen.
Lisäksi vuonna 2017 valmistaudutaan ensimmäisiin maakuntavaaleihin, jotka pidetään tammikuussa 2018 presidentinvaalien yhteydessä.

Kokoukset ja tapahtumat

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa, joskin tarvittaessa useammin ja kesällä mahdollisesti harvemmin. Tämän lisäksi pidetään sääntömääräiset kokoukset eli kevätkokous ja syyskokous. Vuoden aikana autetaan Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmää järjestämään valtuutettujen tuumaustunteja, jotka lisäävät yleisön poliittista tietoutta ja toimivat myös vuoropuhelutapahtumina. Lisäksi järjestetään telttatapahtumia sekä perinteeksi muodostunut pikkujouluristeily. Yhdistys pyrkii myös tekemään vierailuja eri kohteisiin/tapahtumiin.
Tammikuussa 2017 järjestetään Turun Perussuomalaiset ry:n 20-vuotisjuhla. Tämä pyöreiden vuosien juhlatapahtuma on lajinsa ensimmäinen, sillä 10-vuotisjuhla jäi aikoinaan pitämättä.
Kuntavaalien läheisyydessä on Turun keskusta-alueen kävelykadulla vaalimökkipäivystys.

Yhteistyö

Yhdistyksen edustajia osallistuu eri tahojen järjestämiin tapahtumiin joko kutsuvieraina tai muun yhteistoiminnan merkeissä. Vastaavasti muiden toimijoiden edustajia voidaan kutsua Turun Perussuomalaisten tapahtumiin.

Toimitila

Yhdistyksen käytössä on toimitila myös vuonna 2017. Yhdistys auttaa aatteellisesti lähellä olevia ryhmiä antamalla toimitilaansa maksutta Oikeutta Eläkeläisille Turun Osaston ja Varsinais-Suomen Perussuomalaisten Nuorten käyttöön näiden ryhmien tapahtumia varten. Mainittujen ryhmien tulee kuitenkin ilmoittaa tapahtumistaan Turun Perussuomalaisten johdolle hyvissä ajoin päällekkäisyyksien välttämiseksi.

Kirjoitettu 21.8.2016

Ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat hyväksytty

Turun Perussuomalaiset ry:n hallitus kokoontui tänään sunnuntaina 21.8.2016 aloittamaan kuntavaalien ehdokasasettelun. Kokouksessa hyväksyttiin ensimmäiset 40 ehdokasta. Turun Perussuomalaisten kaikki viisi nykyistä kaupunginvaltuutettua Jouko Laakso, Pirjo Lampi, Mikael Miikkola, Pirjo Niinivirta ja Ville Tavio pyrkivät jatkokaudelle. Myös lähes kaikki varavaltuutetut ovat ehdokkaina. Ehdokaslistalla on konkareiden lisäksi myös uusia jäseniä. Nyt hyväksytyistä ehdokkaista nuorin on 20-vuotias ja vanhin on 77-vuotias. Ehdokkaista 22 eli hieman yli puolet oli ehdokkaina myös viime kuntavaaleissa ja 18 on uusia.

Ehdokashankintaa jatketaan edelleen. Vaaleissa pyrimme saamaan ennätysmäärän valtuustopaikkoja voidaksemme ohjata Turkua perussuomalaisempaan suuntaan.

Täyteen listaan tarvitaan Turussa yhteensä sata ehdokasta. Kuntavaalit pidetään maalis-huhtikuussa 2017.

Seuraavat henkilöt hyväksyttiin ehdokkaiksi 21.8. pidetyssä kokouksessa:

– Andersson Mikael, ruokamestari, myyntikunnostaja, s. 1959
– Auvinen Jaana, TtT, lehtori, s. 1965
– Forsberg Risto, talouspäällikkö, tradenomi, s. 1958
– Harjula Risto, erä- ja luonto-opas, retkimestari, s. 1949
– Hirvonen Marko, sosionomiopiskelija, s. 1976
– Keskimäki Jari, kiinteistönhoitaja, s. 1959
– Kohonen Jorma, teknikko, eläkeläinen, s. 1939
– Korgan Pauli, järjestelmäasiantuntija, s. 1984
– Koskinen Erkki, palomies, myyntineuvottelija, s. 1965
– Laakso Jouko, yrittäjä, eläkeläinen, s. 1941
– Laine Jari, palomies, s. 1957
– Laine Juha, mediakonsultti, järjestyksenvalvoja, s. 1962
– Laine Samuli, sähköasentaja, s. 1996
– Lammervo Marjo, ravitsemuspalvelupäällikkö, s. 1952
– Lampi Pirjo, erikoislaboratoriohoitaja, s. 1949
– Meltovaara Raili, elintarviketyöntekijä, eläkeläinen, s. 1950
– Michaelsson Leif, insinööri, s. 1954
– Miikkola Mikael, komentajakapteeni, s. 1944
– Mikkonen Urmas, insinööri, yrittäjä, s. 1940
– Nenn Tarja, preparaattori, eläkeläinen, s. 1948
– Niinivirta Pirjo, hammaslääkäri, s. 1950
– Ontujeff Pirkko, sairaanhoitaja, s. 1951
– Pappel Raimo, merikapteeni, s. 1968
– Penttilä Taisto, yrittäjä, s. 1949
– Pietilä Mika, yhdistelmäajoneuvon kuljettaja, eläkeläinen, s. 1971
– Prinkkilä Mika, sähköasentaja, s. 1968
– Rantola Seppo, web-suunnittelija, s. 1958
– Rautoma Oskari, asiakkuuspäällikkö, s. 1977
– Rumpunen Timo, palveluvastaava, s. 1988
– Saarinen Toni, opiskelija, s. 1991
– Sinkko Erkki, filosofian maisteri, s. 1978
– Sipilä Martti, yrittäjä, s. 1966
– Sorto Kai, eduskunta-avustaja, s. 1986
– Suominen Anneli, rekisteröity jalkojenhoitaja, s. 1954
– Tarke Kimmo, työtön, ex-yrittäjä, s. 1961
– Tavio Ville, kansanedustaja, lakimies, s. 1984
– Torkkeli Osmo, eläkeläinen, merimies, s. 1956
– Tähti Tuomas, diplomi-insinööri, kansanedustajan avustaja, s. 1987
– Vahtera Jessica, opiskelija, s. 1993
– Vuoristo Kari, vartija, s. 1962

Kirjoitettu 10.7.2016

Kuntavaalien vaaliasiamies valittu

Turun Perussuomalaiset ry:n hallitus on valinnut ensi kevään kuntavaaleihin vaaliasiamieheksi Tuomas Tähden ja varahenkilöksi Pirjo Lammen. Valinnat tehtiin hallituksen kokouksessa yksimielisesti. Tähti on Turun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja ja Lampi on yhdistyksen 1. varapuheenjohtaja.

Kuntavaalien ennakkoäänestys on kotimaassa 29.3.–4.4.2017 ja ulkomailla 29.3.–1.4.2017. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9.4.2017.

Kirjoitettu 16.5.2016

Turun PS somessa

Turun Perussuomalaiset ry on nykyään läsnä kahdessa some-palvelussa: Facebookissa ja Twitterissä. Facebook-sivumme on ollut käytössä jo vuosia, mutta Twitter-tili avattiin tänään 16.5.2016.

Facebook-linkki: facebook.com/turunperussuomalaiset

Twitterissä olemme @TurunPSry

Tervetuloa seuraamaan Turun Perussuomalaiset ry:tä sosiaalisessa mediassa!

Kirjoitettu 28.4.2016

Kimmo Tarke vaalipäälliköksi

Kimmo Tarke on valittu Turun Perussuomalaisten vaalipäälliköksi seuraaviin kuntavaaleihin. Yhdistyksen hallitus teki valinnan yksimielisesti. Vaalipäällikkö koordinoi käytännönläheistä kampanjatoimintaa kuntavaaleissa. Tarkkeella on tehtävässä tarvittavaa kokemusta, sillä hän on ollut ehdokkaana niin kuntavaaleissa kuin eduskuntavaaleissakin. Lisäksi hän oli Turun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja vuoden 2014 ajan.

Kuntavaalien ennakkoäänestys on kotimaassa 29.3.–4.4.2017 ja ulkomailla 29.3.–1.4.2017. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9.4.2017.

Kirjoitettu 21.4.2016

Voitto TOK-vaaleissa 2016

Yhdistyksemme jäsen, kansanedustaja Ville Tavio valittiin Turun Osuuskaupan edustajistoon 153 äänellä! Lisäksi turkulaiset Pirjo Niinivirta (40 ääntä) ja Pirjo Lampi (23 ääntä) pääsivät varasijoille. Perussuomalaiset saivat alueella komean vaalivoiton, sillä paikkamäärä TOK:n edustajistossa nelinkertaistui yhdestä neljään. Muut perussuomalaiset läpimenijät Tavion lisäksi ovat Janne Aso (Kaarina, 128 ääntä), Hans Huttunen (Kaarina, 63 ääntä) ja Satu Anttila (Nousiainen, 91 ääntä). Vaalitulokset julkistettiin 21.4.2016. Ääniä TOK-vaaleissa annettiin yhteensä 19 415 kappaletta.

Kirjoitettu 10.4.2016

Manu Vuoriosta Turun PS:n kunniapuheenjohtaja

Valtiotieteiden tohtori Manu Vuorio, 68, nimitettiin Turun Perussuomalaiset ry:n kunniapuheenjohtajaksi yhdistyksen kevätkokouksessa sunnuntaina 10.4.2016. Nimitys oli yksimielinen. Vuoriolle ojennettiin kunniakirja, puheenjohtajannuija sekä kukkakimppu.

20160410k2Vuorio toimi paikallisyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2004–2009. Hänen puheenjohtajakaudellaan Perussuomalaiset saivat ensimmäiset paikkansa Turun kaupunginvaltuustossa.

Vahvasta EU-vastaisuudestaan tunnettu Vuorio haluaa kiinnittää huomiota erityisesti siihen, ettei EU aina noudata omia sääntöjään.

– Vanha latinankielinen oikeusperiaate ”pacta sunt servanda” (suom. ”sopimukset on pidettävä”) tulee pitää mielessä tänäkin päivänä, Vuorio korostaa.

Turun Perussuomalaiset ry on perustettu jo 19 vuotta sitten eli vuonna 1997, mutta Vuorion kunniapuheenjohtajanimitys on yhdistyksen historian ensimmäinen.

Suomessa ollessaan Vuorio on aina asunut Turussa, mutta hän on myös nähnyt maailmaa ensin siirtotyöläisenä ja myöhemmin merillä seilaten. Työntäyteiset matkat veivät Vuorion aikoinaan Pohjois-Amerikkaan asti.

Kirjoitettu 10.4.2016

Toimintakertomus vuodesta 2015

Turun Perussuomalaiset ry:n toimintakertomus vuodesta 2015 löytyy tämän linkin kautta.

Kirjoitettu 24.3.2016

Turussa perehdyttiin siirtolaiskriisiin 1.3.2016

(Julkaistu Perussuomalaisen numerossa 3/2016 otsikolla ”Turussa perehdyttiin siirtolaiskriisiin”.)

Ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos ja dosentti Arto Luukkanen ovat viime aikoina kiertäneet ahkerasti eri kunnissa puhumassa yleisölle viime vuonna ilmestyneen Siirtolaiskriisi-julkaisun teemoista. Tiistaina 1.3. oli vuorossa Turku. Mikrofonin ääressä oli Grönroosin ja Luukkasen lisäksi paikallinen perussuomalainen kansanedustaja Ville Tavio.

Jokaisella puhujalla oli oma, kokonaisuutta täydentävä näkökulmansa aiheeseen. Grönroos puhui massamaahanmuuton taloudellisista ja turvallisuuteen liittyvistä ongelmista, Luukkanen selosti median myötävaikutusta siirtolaiskriisissä ja Tavio selvensi, millaisilla työkaluilla kriisi voidaan ratkaista.

Grönroos aloitti keskustelutilaisuuden kiinnittämällä yleisön huomion poliittisen vastapuolen suosimiin virheargumentteihin. Puhutaan vaikkapa lisätyövoiman tarpeesta, vaikka Suomeen saapuvista somaleista merkittävä osa työllistyy korkeintaan pätkätöihin, ja työllistyvienkin somaleiden kokonaisvaikutus julkiselle taloudelle on useissa tapauksissa negatiivinen.

Grönroosin esitelmän jälkeen kansanedustaja Tavio piti kommenttipuheenvuoron, jossa muistutti, että siirtolaiskriisi on ratkaistavissa poliittisilla päätöksillä. Turvapaikkapolitiikassa on Tavion mukaan kolme tasoa: rajatoiminta, maan sisällä tapahtuva toiminta ja palautuspolitiikka. Kaikilla kolmella rintamalla on ollut ongelmia. Jos Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista edes yksi prosentti kannattaa väkivaltaista jihadia, on suomalaisiin kohdistuva riski aivan kohtuuton. Onneksi yhä useammat ihmiset avaavat Tavion mukaan silmänsä ja tarkastelevat kriisiä objektiivisesti.

Luukkanen varoitti yleisöä, että suomalaisten turvallisuus on uhattuna, vieläpä valtamedian suosiollisella myötävaikutuksella. Valtamedian yksipuolinen tiedottaminen kannustaa ihmisiä seuraamaan vaihtoehtomedioita, jotka eivät ole journalistisesti laadukkaita, mutta jotka toimivat valtamedian peilikuvana. Luukkasen mukaan esimerkiksi YLE ja MV-lehti hyötyvät siitä, että sättivät toinen toistaan.

Luukkanen tiivisti lopuksi keskustelutapahtuman ydinsanoman: Vatulointi ei käy. Aikaa on vähän. Suomen kansan täytyy nyt tunnustaa, että meillä on kriisi eikä unelma.

Kirjoitettu 3.3.2016

Turun Osuuskaupan vaalit 2016

Turun Osuuskaupan eli TOK:n edustajistovaalit ovat 4.–13.4.2016. Vaaleilla valittava edustajisto huolehtii, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään asiakasomistajien toiveiden mukaisesti. Edustajistovaalit pidetään joka neljäs vuosi. Äänestää voi jokainen ennen vaalivuoden alkua 15 vuotta täyttänyt TOK:n asiakasomistaja.

Äänestysalue ylittää kuntarajat. Turku kuuluu äänestysalueeseen, jonka nimi on jäsenalue 1. Siihen kuuluvat Kaarina, Lieto, Masku, Naantali, Raisio, Rusko ja Turku.

Perussuomalaisilla on Turun Osuuskaupan jäsenalue 1:n edustajistovaaleissa oma ehdokaslista, jolla on ennätysmäärä ehdokkaita! Ehdokaslistojen nimissä ei näissä vaaleissa ole puoluetunnuksia. Perussuomalainen lista on nimeltään Lista G.

Äänioikeutetuille on postitettu äänestysohjeet, äänestyslipuke ja palautuskuori uusimman asiakasomistajapostin eli Yhteishyvä-lehden mukana.

Vaalikone kertoo, ovatko ehdokkaan ajatukset lähellä omiasi. Tutustu vaalikoneeseen tämän linkin kautta ja löydä oma ehdokkaasi!

Perussuomalaiset ehdokkaat TOK:n vaalialueella 1:

164 Aso Janne, palotarkastaja, Kaarina
165 Elijärvi Tero, yrittäjä, Raisio
166 Forsberg Risto, talouspäällikkö, Turku
167 Heikkilä Hannes, patenttiasiamies, dipl.ins., Lieto
168 Huttunen Hans, tarkastusapulainen, Kaarina
169 Iljin Marco-Mihail, perhehoitaja, ATK-suunnittelija, Kaarina
170 Jalava Helge, sotaveteraani, eläkeläinen, Turku
171 Jalonen Lassi, tekninen myyjä, Turku
172 Katajamäki Mira, bioanalyytikko, Lieto
173 Koskinen Erkki, palomies, myyntineuvottelija, Turku
174 Kujanpää Marja-Liisa, suntio, Kaarina
175 Kuustonen Henrik, lossinkuljettaja, Naantali
176 Kähkönen Ismo, autosähkömekaanikko, Turku
177 Laaksomaa Leo, eläkeläinen, Turku
178 Lammervo Marjo, ravitsemuspalvelupäällikkö, Turku
179 Lampi Pirjo, erikoislaboratoriohoitaja, eläkeläinen, Turku
180 Leino Jari, eläkeläinen, Rusko
181 Lempiäinen Lauri, eläkeläinen, Kaarina
182 Mikkonen Urmas, yrittäjä, Turku
183 Nenn Tarja, preparaattori, Turku
184 Niinivirta Pirjo, hammaslääkäri, Turku
185 Pappel Raimo, merikapteeni, Turku
186 Pilpola Juhani, merkonomi, Lieto
187 Pohtio Pasi, mattoasentaja, Raisio
188 Pulli Atte, insinööri, Kaarina
189 Samia Sara, lähihoitaja, Turku
190 Satto Simo, yrittäjä, Lieto
191 Savolainen Ossi, taksinkuljettaja, eläkeläinen, Rusko
192 Siltala Anne, yrittäjä, Lieto
193 Sinkko Erkki, filosofian maisteri, Turku
194 Suurnäkki Merja, eläkeläinen, Turku
195 Tavio Ville, kansanedustaja, OTM, Turku
196 Virtanen Veli-Matti, autonkuljettaja, opiskelija, Kaarina
197 Vuorinen Jani, CNC-koneistaja, eläkeläinen, Turku
198 Vänskä Aki, toimitusjohtaja, yrittäjä, Kaarina
199 Yrjänäinen Kari, linja-autonkuljettaja, Kaarina

Kirjoitettu 17.1.2016

Vuoden 2016 hallituksen järjestäytymisestä

Turun Perussuomalaiset ry:n uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin tänään 17.1.2016. Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja vuodelle 2016:

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Pirjo Lampi uutena.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Markku Säisänen jatkokaudelle.

Sihteeriksi valittiin Erkki Sinkko jatkokaudelle.

Taloudenhoitajaksi valittiin Martti Sipilä jatkokaudelle.

Tapahtuma- ja jäsenhankintatoimikunnan johtajaksi valittiin Taisto Penttilä jatkokaudelle. Toimikunnan muut jäsenet vuonna 2016 ovat Ritva ”Kike” Elomaa, Pirjo Lampi, Veikko Lehtonen, Timo Rumpunen ja Tuomas Tähti.

Valmistelu- ja ehdollepanotoimikunta Pramin jäsenet ovat Turun Perussuomalaiset ry:n pj. (Tuomas Tähti), Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän pj. (Ville Tavio) ja Turun kaupunginhallituksen ainoa perussuomalainen jäsen (Mikael Miikkola). Pramin puheenjohtajana toimii Turun Perussuomalaiset ry:n pj.

Kokouksessa perustettiin myös 20-vuotisjuhlan työryhmä, sillä Turun Perussuomalaiset ry täyttää 20 vuotta tammikuussa 2017. Juhlatyöryhmän johtajaksi valittiin Mikael Andersson ja työryhmän muiksi jäseniksi valittiin Veikko Lehtonen, Taisto Penttilä ja Manu Vuorio.

Kirjoitettu 17.1.2016

Valtuustoryhmän vuosikokous 16.1.2016

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä piti sääntömääräisen vuosikokouksensa eilen 16.1.2016.

Valtuustoryhmän vuosikokous päätti, että valtuustoryhmän puheenjohtana jatkaa Ville Tavio ja varapuheenjohtana jatkaa Jouko Laakso.

Valtuustoryhmä valitsi uudeksi sihteerikseen Jessica Vahteran.

Kirjoitettu 10.1.2016

Taisto Penttilästä V-S piirin 3. vpj.

Turun Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsen ja Turun kaupungin varavaltuutettu Taisto Penttilä valittiin Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin kolmanneksi varapuheenjohtajaksi yksimielisesti piirihallituksen järjestäytymiskokouksessa Kaarinassa tänään 10.1.2016.

Penttilä on aiemminkin kuulunut Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirihallitukseen, mutta ei ole ennen toiminut piirin varapuheenjohtajana. Viime vuoden piiripuheenjohtajistossa ei ollut yhtäkään turkulaista.

Tänään 10.1. pidetyssä piirihallituksen kokouksessa tehtiin muitakin turkulaisiin kohdistuneita henkilövalintoja: Turun Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu Pirjo Lampi valittiin uutena jäsenenä piirin työvaliokuntaan, minkä lisäksi Turun Perussuomalaiset ry:n uusi puheenjohtaja Tuomas Tähti nimitettiin piirin tapahtumatoimikunnan jäseneksi.

Perussuomalaisten V-S piirin 1. vpj.:ksi valittiin Lauri Heikkilä Marttilasta ja 2. vpj.:ksi Tuija Ketonen Loimaalta. Piirisihteerinä jatkaa Sirkku Saarinen ja piirin taloudenhoitajana jatkaa Hannes Heikkilä.

Kirjoitettu 15.12.2015

Pirjo Lammelta selvityspyyntö paperittomien terveyspalveluista

Turun kaupunginvaltuutettu Pirjo Lampi (ps.) on jättänyt tänään 15.12.2015 kirjallisen selvityspyynnön Turun sosiaali- ja terveyslautakunnalle koskien Turun kaupunginvaltuuston 16.11. äänestyksessä hyväksymää paperittomien raskaana olevien ja alle 18-vuotiaiden oikeutta terveydenhoitoon. Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä vastusti Kokoomuksen ja Vihreiden esityksestä tehtyä päätöstä valtuustokäsittelyssä.

Lampi ei pidä järkevänä kiireettömän hoidon tarjoamista paperittomille turkulaisten veronmaksajien rahoilla, varsinkaan nykyisessä maahanmuutto- ja taloustilanteessa. Lampi on huolissaan erityisesti erityissairaanhoidon kasvavista kustannuksista.

Hallituksen esitys paperittomien terveydenhoidon järjestämisestä ei mennyt läpi eduskunnassa viime keväänä.

Lampi moittii päätöstä edeltäneen valmistelun täydellistä laiminlyöntiä.

 

siniharmaaviiva2014

 

Pirjo Lammen selvityspyyntö kokonaisuudessaan:

Selvityspyyntö Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnalle paperittomien terveyspalveluiden tarjoamisesta Turussa

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 16.11. äänestyksen jälkeen paperittomien raskaana olevien naisten ja alle 18-vuotiaiden oikeuden terveydenhoitoon, Helsingin jälkeen toisena kaupunkina Suomessa, vähintäänkin puutteellisin tiedoin sen toteuttamisesta ja kustannuksista. Asiaa ei ole millään tavalla tuotu esille eikä käsitelty lautakunnassa. Erilaisia tulkintoja on esitetty siitä mitä tämä päätös myös kiireettömän terveyspalvelun tarjoamisesta Turussa tarkoittaa.

Turussa paperittomia on hoitanut salainen Global Clinic kuten Helsingissäkin. Voimassa olevan lain mukaan kiireetöntä hoitoa ei pitäisi järjestää laittomasti maassa oleville julkisin varoin. Hallituksen esitys lain muuttamiseksi ei mennyt viime keväänä eduskunnassa läpi. Kiireellistä hoitoa ovat saaneet tähänkin asti kaikki sitä tarvitsevat terveydenhoitolain mukaan. Heitteille ei ole jätetty ketään eikä pidäkään jättää.

Katson valtuutettuna ja lautakunnan jäsenenä, että saamani tiedot valtuustossa tehdylle päätökselle ovat varsin puutteelliset. Siksi teen tämän selvityspyynnön.

Haluaisin selvityksessä vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:
– Miksi asia tuotiin valtuustoon vaikka sitä ei oltu millään tavalla käsitelty lautakunnassa?
– Mitä selvityksiä Turun kaupungin virkamiehet ovat asiasta tehneet? Aloitteeseen annettu vastaus, joka löytyy valtuuston pöytäkirjoista, ei tue tehtyä päätöstä.
– Onko kyseisen päätöksen kustannukset kaupungille selvitetty varsinkin jos päätös koskee myös erikoissairaanhoitoa kuten Helsingissä.
– Milloin ja missä toiminta aloitetaan? Julkinen palvelu ei voi olla enää salaista.
– Miten tietojärjestelmistä voidaan seurata paperittomien hoitokustannuksia ja potilasmääriä?

Esitän, että asiaa selvitetään ainakin näitten kysymysten osalta jossakin tulevassa lautakunnan kokouksessa.

Kirjoitettu 23.11.2015

Turun PS:n syyskokouksen satoa 2015

Turun Perussuomalaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin sunnuntaina 22.11.2015. Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja ja muita päätöksiä vuodelle 2016.

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2016 valittiin yksimielisesti Tuomas Tähti. Nykyinen puheenjohtaja Risto Forsberg ei pyrkinyt jatkokaudelle.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin puheenjohtaja Tähden lisäksi:

– Jaana Auvinen, varajäsenenään Tarja Nenn
Ritva ”Kike” Elomaa, varajäsenenään Raili Meltovaara
– Risto Forsberg, varajäsenenään Jouko Laakso
Pirjo Lampi, varajäsenenään Veikko Lehtonen
– Mikael Miikkola, varajäsenenään Mikael Andersson
– Taisto Penttilä, varajäsenenään Juha Laine
Timo Rumpunen, varajäsenenään Pekka-Juhani Elomaa
Erkki Sinkko, varajäsenenään Kimmo Tarke
– Markku Säisänen, varajäsenenään Kai Sorto
– Pekka Valtanen, varajäsenenään Manu Vuorio

Piirikokousedustajiksi Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin kokouksiin valittiin:

– Jaana Auvinen, varaedustajanaan Tarja Nenn
Ritva ”Kike” Elomaa, varaedustajanaan Manu Vuorio
– Risto Forsberg, varaedustajanaan Kai Sorto
Pirjo Lampi, varaedustajanaan Kimmo Tarke
– Taisto Penttilä, varaedustajanaan Juha Laine
Timo Rumpunen, varaedustajanaan Jouko Laakso
Erkki Sinkko, varaedustajanaan Pekka-Juhani Elomaa
– Markku Säisänen, varaedustajanaan Mikael Andersson
Tuomas Tähti, varaedustajanaan Veikko Lehtonen
– Pekka Valtanen, varaedustajanaan Martti Sipilä

Paikallisyhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Urmas Mikkonen ja varatoiminnantarkastajaksi Jorma Kohonen.

Päätettiin, että Turun Perussuomalaiset ry:n jäsenmaksu vuonna 2016 on kymmenen euroa (eli saman verran kuin nykyäänkin).

Uuden puheenjohtajan, hallituksen ja piirikokousedustajien toimikausi alkaa 1.1.2016. Paikallisyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajat, sihteeri ja rahastonhoitaja valitaan uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Kirjoitettu 23.11.2015

Turun PS:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Johdanto

Toimikaudella 2016 Turun Perussuomalaisten päämääränä on toimia entistä taitavammin, kasvattaa jäsenmäärää ja olla entistä näkyvämpi.

Viestintä

Yhdistys tiedottaa toiminnastaan jäsensähköpostilistalla, yhdistyksen verkkosivustolla, Perussuomalainen-lehdessä ja yhdistyksen Facebook-sivulla. Jäsenille ja julkisuuteen tiedotetaan, mitä Turun Perussuomalaiset ovat eri toimielimissä tehneet kaupunkilaisten hyväksi. Vuoden 2016 alkupuolella yhdistyksen viestintävastuusta tehdään selkeä päätös.

Vaikuttaminen ja näkyvyys

Yhdistys tekee paikallisiin asioihin liittyviä kannanottoja ja pitää yhteyttä päättäjiin. Erityisen tärkeä toimija tässä suhteessa on Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä, jonka puheenjohtajan (tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan) oikeutta osallistua Turun Perussuomalaisten hallituksen kokouksiin jatketaan vuonna 2016. Yhdistys voi järjestää kampanjoita ja tempauksia hyviksi katsomiensa asioiden puolesta. Varsinais-Suomen laajuisiin asioihin vaikutetaan ylikunnallisissa elimissä ja yhdistyksissä, mm. Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiri ry:ssä toimien.

Vaalit

Yhdistys aloittaa vuoden 2016 aikana ehdokashankinnan huhtikuun 2017 kuntavaaleja varten ja suunnittelee kuntavaaliohjelmaansa. Lisäksi osallistutaan Turun Osuuskaupan edustajistovaaleihin.

Yhdistyksen omat tapahtumat

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa, kenties kesäkuukausia lukuun ottamatta. Tämän lisäksi pidetään sääntömääräiset kokoukset eli kevätkokous ja syyskokous. Vuoden aikana järjestetään kahdet peruskäräjät, jotka toimivat jäsenistön ja toiminnasta kiinnostuneiden epävirallisina ideariihinä. Lisäksi järjestetään telttatapahtumia Turun kauppatorilla, jo perinteeksi muodostunut pikkujouluristeily sekä opintopiiri-/koulutustapahtumia. Yhdistys pyrkii myös tekemään vierailuja eri kohteisiin/tapahtumiin ja järjestämään niihin yhteiskuljetuksia. Yhdistyksen tapahtuma- ja jäsenhankintatoimikunnalla on tapahtumien järjestelyissä tärkeä rooli.

Yhteistyö

Yhdistyksen edustajia osallistuu mahdollisuuksien mukaisesti eri tahojen järjestämiin tapahtumiin joko kutsuvieraina tai muunlaisessa yhteistyöhengessä. Vastaavasti muiden tahojen edustajia voidaan kutsua Turun Perussuomalaisten tapahtumiin.

Toimitila

Yhdistyksen käytössä on toimitila myös vuonna 2016. Aatteellisesti lähellä olevia ryhmiä autetaan antamalla yhdistyksen toimitila maksutta Oikeutta Eläkeläisille Turun Osaston ja Varsinais-Suomen Perussuomalaiset Nuoret ry:n käyttöön näiden ryhmien tapahtumia varten. Näiden ryhmien tulee kuitenkin ilmoittaa tapahtumistaan Turun Perussuomalaisten johdolle hyvissä ajoin päällekkäisyyksien välttämiseksi.

Kirjoitettu 27.9.2015

Valtuustoryhmä kerää valtuutettujen allekirjoituksia tuodakseen koulujen hätämajoitukset valtuuston käsittelyyn

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä kerää maanantaina 28.9.2015 Turun kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä niiden valtuutettujen allekirjoituksia, jotka haluavat tuoda turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen kouluihin kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Ryhmä pitää niin sanottua hätämajoitusta mahdollisesti pysyvänä vastaanottokeskuksen laajentamisena.

Kuntalain 96 §:n mukaan valtuusto on kutsuttava koolle käsittelemään asiaa kiireellisesti, jos vähintään neljäsosa valtuutetuista sitä pyytää. Turun kaupunginhallitus päätti 7.9.2015 majoittaa turvapaikanhakijoita Pernon, Kastun ja Runosmäen kouluihin. Perussuomalaiset olivat kaupunginhallituksessa ainoita, jotka eivät kannattaneet Turun majoituskapasiteetin kasvattamista hätämajoitus-nimikkeen alla. Kaupunginvaltuuston kantaa ei asialle ole.

Valtuustoryhmä vaatii erityisesti valtaa pitäviä puolueita SDP:tä ja Kokoomusta kunnioittamaan kuntademokratiaa tuomalla turvapaikanhakijoiden sijoittamista koskevat päätökset vaaleilla valitun valtuuston keskusteluun ja päätettäväksi. Kokoomus on julkisuudessa puolustellut asian päättämistä yksistään kaupunginhallituksessa sen kiireellisen luonteen vuoksi. Tuo argumentti on täysin demokratiaa halventava, sillä valtuusto voidaan kutsua koolle tarvittaessa hyvinkin pikaisesti.

Myös Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat aiemmin puhuneet valtuustodemokratian puolesta, mutta koskeeko tämä vain heille mieluisien asioiden tuomista valtuustoon käsittelyyn?

Kirjoitettu 28.5.2015

Maria Lohela johtamaan eduskuntaa

Tänään torstaina 28.5.2015 julkistettiin, että Perussuomalaiset esittää eduskunnan uudeksi puhemieheksi turkulaista Maria Lohelaa. Lohela on toisen kauden kansanedustaja ja Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja. Lisäksi hän on Turun Perussuomalaiset ry:n pitkäaikainen jäsen ja entinen Turun kaupunginvaltuuston jäsen.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini kommentoi tänään eduskuntaryhmän valintaa toteamalla, että Maria Lohela on pätevin ja sopivin valinta.

Perinteisesti puhemiehen nimittää eduskunnan toiseksi suurin puolue eli tällä kertaa Perussuomalaiset.

Puhemiesnimitys vahvistetaan virallisesti eduskunnan täysistunnossa huomenna perjantaina 29.5.

Lämpimät onnittelut Maria Lohelalle!

Kirjoitettu 20.4.2015

Menestystä eduskuntavaaleissa 2015

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen ehdokaslistalta valittiin huhtikuun 2015 eduskuntavaaleissa kansanedustajiksi Ritva ”Kike” Elomaa, Ville Tavio ja Maria Lohela.

Kaikki kolme ovat Turun Perussuomalaiset ry:n jäseniä. Onnittelut valituille ja suuri kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka osallistuivat vaalityöhön ja tekivät tämän hienon tuloksen mahdolliseksi!

Perussuomalaiset on nyt Varsinais-Suomen toiseksi suurin puolue niin eduskuntapaikoissa kuin kannatuksessakin mitaten.

Kirjoitettu 20.2.2015

Kansanedustajaehdokkaita 2015

Perussuomalaisten ehdokasasettelu huhtikuun 2015 eduskuntavaaleihin on Varsinais-Suomen vaalipiirin osalta valmistunut jo hyvissä ajoin. Ehdokkaiden joukossa on neljä Turun Perussuomalaiset ry:n jäsentä:

Kirjoitettu 6.1.2015

Vuoden 2015 hallituksen järjestäytymisestä

Turun Perussuomalaiset ry:n uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin 6.1.2015. Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja vuodelle 2015:

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Tuomas Tähti.

Toisena varapuheenjohtajana jatkaa Markku Säisänen.

Sihteerinä jatkaa Erkki Sinkko.

Uudeksi taloudenhoitajaksi valittiin Martti Sipilä.

Tapahtuma- ja jäsenhankintatoimikunnan johtajana jatkaa Taisto Penttilä. Toimikunnan muut jäsenet vuonna 2015 ovat Mikael Andersson, Ritva ”Kike” Elomaa, Veikko Lehtonen, Markku Säisänen, Kimmo Tarke, Tuomas Tähti ja Pekka Valtanen. Yhdistyksen telttakuljetuksista vuonna 2015 vastaa Veikko Lehtonen ja jäsenhankinnasta vastaa Tuomas Tähti.

Kirjoitettu 9.10.2014

Ehdokkaita seurakuntavaaleissa 2014

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalit ovat loka-marraskuussa. Ennakkoäänestys järjestetään 27.–31.10. ja varsinainen vaalipäivä on isänpäivänä 9.11.2014. Vaaleilla valitaan seurakuntaneuvostot ja kirkkovaltuustot. Nämä ovat kahdet eri vaalit, jotka järjestetään samanaikaisesti. Sama ehdokas saa olla ehdokkaana molemmissakin vaaleissa. Tällöin ehdokkaalla on kaksi eri äänestysnumeroa.

Perussuomalaisten jäseniä on Turussa ehdokkaina seuraavasti:

MAARIAN SEURAKUNTA:

– Teijo Pöyhönen, yrittäjä/eläkeläinen, Partiotyön Ystävät -ehdokaslista, ehdokasnumero seurakuntaneuvoston vaaleissa 87 ja kirkkovaltuuston vaaleissa 14

TURUN HENRIKINSEURAKUNTA:

Urmas Mikkonen, insinööri/eläkeläinen, Partiotyön Ystävät -ehdokaslista, ehdokasnumero seurakuntaneuvoston vaaleissa 55 ja kirkkovaltuuston vaaleissa 21

TURUN KATARIINANSEURAKUNTA:

Jouko Laakso, yrittäjä, Katariinan peruskristilliset -ehdokaslista, ehdokasnumero seurakuntaneuvoston vaaleissa 70 ja kirkkovaltuuston vaaleissa 21

Tuomas Tähti, diplomi-insinööri, Katariinan peruskristilliset -ehdokaslista, ehdokasnumero seurakuntaneuvoston vaaleissa 71 ja kirkkovaltuuston vaaleissa 22

TURUN MARTINSEURAKUNTA:

– Taisto Penttilä, yrittäjä, Yhteinen kirkkomme -ehdokaslista, ehdokasnumero seurakuntaneuvoston vaaleissa 70 ja kirkkovaltuuston vaaleissa 31

– Petri Siren, kauppatieteiden maisteri, Yhteinen kirkkomme -ehdokaslista, ehdokasnumero seurakuntaneuvoston vaaleissa 66 ja kirkkovaltuuston vaaleissa 27

TURUN MIKAELINSEURAKUNTA:

Jukka Rusi, hieroja, Mikaelin Peruskristilliset -ehdokaslista, ehdokasnumero seurakuntaneuvoston vaaleissa 86 ja kirkkovaltuuston vaaleissa 35

– Pirjo Niinivirta, hammaslääkäri/kaupunginvaltuutettu, Mikaelin Peruskristilliset -ehdokaslista, ehdokasnumero seurakuntaneuvoston vaaleissa 87 kirkkovaltuuston vaaleissa 36

Tietoja äänestyspaikoista ja monista muistakin asioista löytyy osoitteesta www.seurakuntavaalit.fi

Peruskristilliset ehdokaslistat Katariinassa ja Mikaelissa ovat kaupungin ainoat ehdokaslistat, joiden ehdokkaista kaikki ovat Perussuomalaisten jäseniä.

Vaalikone avataan 13.10.2014 osoitteessa www.mtv.fi/uutiset/vaalikone

Kirkkovaltuuston äänestyslippu on väriltään valkoinen ja seurakuntaneuvoston äänestyslippu on oranssi.

Kirjoitettu 5.10.2014

Turun PS:n syyskokouksen satoa 2014

Turun Perussuomalaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin sunnuntaina 5.10.2014. Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja ja muita päätöksiä vuodelle 2015.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin Risto Forsberg. Forsberg voitti äänestyksessä nykyisen puheenjohtajan Kimmo Tarken äänin 17–16.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin puheenjohtaja Forsbergin lisäksi:

– Mikael Andersson, varajäseneksi Risto Harjula
Ritva ”Kike” Elomaa, varajäseneksi Timo Rumpunen
Pirjo Lampi, varajäseneksi Manu Vuorio
– Veikko Lehtonen, varajäseneksi Marjo Lammervo
– Taisto Penttilä, varajäseneksi Teijo Pöyhönen
Erkki Sinkko, varajäseneksi Pekka-Juhani Elomaa
– Markku Säisänen, varajäseneksi Tarja Nenn
Kimmo Tarke, varajäseneksi Jouko Laakso
Tuomas Tähti, varajäseneksi Raili Meltovaara
– Pekka Valtanen, varajäseneksi Pirjo Niinivirta

Piirikokousedustajiksi Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin kokouksiin valittiin:

– Mikael Andersson, varajäseneksi Timo Rumpunen
Jouko Laakso, varajäseneksi Matti Lampi
Pirjo Lampi, varajäseneksi Tarja Nenn
– Veikko Lehtonen, varajäseneksi Teijo Pöyhönen
– Raili Meltovaara, varajäseneksi Juha Laine
– Taisto Penttilä, varajäseneksi Marjo Lammervo
Erkki Sinkko, varajäseneksi Ritva ”Kike” Elomaa
Kimmo Tarke, varajäseneksi Pekka Valtanen
Ville Tavio, varajäseneksi Pirjo Niinivirta
Tuomas Tähti, varajäseneksi Markku Säisänen

Tilintarkastajaksi valittiin Urmas Mikkonen ja varatarkastajaksi Juha Laine.

Päätettiin, että Turun Perussuomalaisten jäsenmaksu vuonna 2015 on kymmenen euroa (eli saman verran kuin nykyäänkin).

Uuden puheenjohtajan, hallituksen ja piirikokousedustajien toimikausi alkaa 1.1.2015.

Kirjoitettu 1.10.2014

Perussuomalaiset sanovat ei kabinettipolitiikalle

Vanhat puolueet irtisanoivat Perussuomalaiset Turussa valtuustoryhmien sopimuksesta.

Perussuomalaiset ovat sitoutuneet rehellisellä politiikalla ajamaan yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta inhimillisestä näkökulmasta. Kuntapolitiikassa olemme tulleet uudistamaan järjestelmää, jossa poliittista valtaa käytetään muutaman päättäjän ja virkamiehen toimesta täysin ilman poliittista vastuuta.

Turun politiikka on tunnetusti vielä tällä hetkellä kahden suurimman valtuustopuolueen Kokoomuksen ja SDP:n käsissä. Edellämainitut ovat jakaneet kaupungin virkamiehet keskenään puolueen jäsenkirjojen mukaan sulle-mulle-periaatteella ja pyrkivät päättämään merkittävistä asioista kaikilta salassa kabineteissaan. Tästä on muodostunut jo yleinen käsitys Turussa harjoitettavasta kabinettipolitiikasta.

Uuden valtuustokauden alkaessa 2013 ehdotettiin Kokoomuksen ja SDP:n toimesta kaikkien allekirjoitettavaksi ”Turku-sopimus 2013–2016” -niminen asiakirja, jonka tavoitteisiin kaikki sitoutuisivat yhdessä. Sopimuksen allekirjoittaneista on käytetty arkisesti nimitystä sopimusryhmät. Perussuomalaisten valtuustoryhmä lähti avoimin mielin mukaan sopimusryhmään uuden valtuustokauden ja hyvän yhteistyön nimissä. Sopimuksessa allekirjoitetut asiat ovat tavoittelemisen arvoisia. Sopimus tähtää muun muassa velkaantumisen nopeaan hidastamiseen. Sopimus on nähtävissä osoitteessa
http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=406966

Kaupungissa on lanseerattu viime vuosina kaksiosainen säästöohjelma (ns. U1 ja U2), jonka joku imagosyistä halusi nimetä uudistamisohjelmaksi. Sopimusryhmien sopimukseen kuuluu, että säästöistä pyritään pääsemään yksimielisyyteen. Vaikka ajatus kompromissin hakemisesta oli hyväksyttävä, niin se osoittautui valitettavasti vain uudenlaiseksi kabinettipolitiikan muodoksi. Viime aikoina muut puolueet nimittäin alkoivat härskisti kieltää perussuomalaisia tuomasta omia esityksiä valtuuston käsittelyyn vedoten sopimuksen tekstiin, jossa ei siis oikeasti oteta mitään kantaa yksittäisiin asiakysymyksiin. Me perussuomalaiset emme voi hyväksyä tällaista aktiivista kabinettipolitiikkaan pyrkimistä.

Muut sopimusryhmät (Kok., SDP, Vihr., Kesk., RKP, KD, SVR) ilmoittivat tänään 1.10.2014, että Perussuomalainen valtuustoryhmä ei nauti enää heidän luottamustaan ja näin ollen he irtisanovat perussuomalaiset sopimusryhmästä. Vanhojen puolueiden toiminta osoittaa, ettei aidosti avoimempaan ja demokraattisempaan päätöksentekoon pyritäkään kauniista puheista huolimatta. Irtisanomista perusteltiin lähinnä kahdella asialla:
1. Perussuomalaiset eivät ole noudattaneet muiden sopimusryhmien tahtoa kaupunginvaltuustossa 23.6.2014 Turku-strategiasta päätettäessä.
2. Perussuomalaiset eivät ole noudattaneet muiden sopimusryhmien tahtoa kaupunginvaltuustossa 25.8.2014 Uudistamisohjelma 2:sta (U2) päätettäessä.

Kyseisten asioiden taustalla on todellisuudessa seuraavaa:
1. Perussuomalaiset esittivät kaupunginvaltuustossa muutoksia Turun kaupunkistrategiaan koskien suomen kielen opettamista maahanmuuttajille, sekä monikulttuurisuuteen tähtäävien mainintojen poistamista (pöytäkirja on luettavissa sivulla http://www05.turku.fi/ah/kv/2014/0623008x/3105200.htm )
2. Perussuomalaiset esittivät kaupunginvaltuustossa, ettei lakkautusuhan alle joutuneita lähikouluja (alakoulut Kohmo, Uittamo, Kerttuli, Kähäri ja Sirkkalabacken) lakkautettaisi. Esitimme myös, ettei opettajia ja koulunkäyntiavustajia vähennettäisi (pöytäkirja on luettavissa sivulla http://www05.turku.fi/ah/kv/2014/0825009x/3123612.htm ). Sen sijaan ehdotimme säästämistä pikaraitiotiehankkeesta, toriparkista ja maahanmuuttoon liittyvistä kustannuksista.

Perussuomalaiset jatkavat turkulaisten asioiden ajamista suomalaiseen arvomaailmaan pohjautuen. Tämä muutos valtuustoryhmien välisissä suhteissa ei tule vaikuttamaan ajamiimme kaupunkilaisten yhteisiin asioihin. Teemme jatkossakin Turun politiikassa aktiivisesti yhteistyötä kaikkien puolueiden kanssa.

Kirjoitettu 10.9.2014

Turussa perehdyttiin sote-uudistukseen 7.9.2014

(Julkaistu Perussuomalaisen numerossa 12/2014 otsikolla Turussa perehdyttiin sote-asioihin.)

Turun Perussuomalaiset ry järjesti sote-uudistusaiheisen puhetilaisuuden Turussa sunnuntaina 7.9.2014. Tapahtumaan saatiin puhujaksi Perussuomalaisten 2. vpj. Hanna Mäntylä, joka on eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Kuulijoiksi ja keskustelijoiksi saapui perussuomalaisia muistakin Varsinais-Suomen kunnista.

Mäntylän alustus tarjosi osallistujille asiantuntevan selostuksen valmisteilla olevasta sote-lakiluonnoksesta ja Perussuomalaisten näkemyksistä aiheeseen. Puolueen painopisteitä sote-päätöksenteossa ovat lähipalveluiden ja lähidemokratian kehittäminen. Jos Perussuomalaiset saisi yksin päättää asiasta, olisi Suomeen Mäntylän mukaan jo tehty erillinen lähipalvelulaki.

Yksi Perussuomalaisten konkreettisista kärkitavoitteista sote-uudistuksessa on, että yksityiset palvelutoimijat eivät pääse käsiksi sote-alueiden rahavaroihin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tämä tavoite myös saavutetaan, sillä palveluiden järjestäminen ja tuottaminen aiotaan pitää toisistaan erillään maamme uudessa sote-rakenteessa.

Toinen puolueelle tärkeä asia on, että sote-organisaatioista karsitaan virkamiehiä eikä tekeviä käsiä. Onneksi sote-uudistukseen ei olla sisällyttämässä kuntauudistuksesta tuttua, surullisenkuuluisaa viiden vuoden irtisanomisaikaa.

Realistisen maailmankuvan omaavana puolueena Perussuomalaiset ei lupaa liikoja: Mäntylän mukaan on turha odottaa, että sote-uudistus tuottaisi välittömästi säästöjä. Mittavat organisaatiomuutokset eivät toteudu hetkessä. Pitkälläkin aikavälillä säästöt tulevat koostumaan pienistä puroista. Sote-järjestelmän uudistaminen sinänsä on kuitenkin välttämätöntä, koska nykyiseen rakenteeseen ei enää tulevina vuosina ole varaa.

Mäntylän informatiivinen puhe herätti erittäin paljon kysymyksiä ja kommentointihalua. Puheenvuorojen sisällöstä kävi ilmi, että paikalla olleet puolueaktiivit ovat hyvin perehtyneitä sote-uudistukseen. Tämä onkin tarpeen, sillä useat heistä pyrkivät ensi vuonna eduskuntaan tai toimivat kotikuntansa sote-lautakunnassa.

Kirjoitettu 6.4.2014

Perussuomalainen opintopiiri aktivoitui Turussa 23.3.2014

(Hieman muokattu versio tästä kirjoituksesta on julkaistu Perussuomalaisen numerossa 5/2014 otsikolla Turun opintopiiri aktivoitui.)

Turun Perussuomalaisten poliittisen opintopiirin toiminta käynnistyi sunnuntaina 23.3.2014. Opintopiirin tavoitteena on kasvattaa paikallisyhdistyksen jäsenistön tietoutta niin Turun paikallispolitiikasta kuin myös perussuomalaisen politiikan historiasta.

Timo Soikkanen puhumassa opintopiirille. Kuvaaja: Urmas Mikkonen.

Timo Soikkanen puhumassa opintopiirille. Kuvaaja: Urmas Mikkonen.

Ensimmäiseen kokoontumiseen saapui puhujaksi poliittisen historian professori Timo Soikkanen, joka piti esitelmän aiheesta Turku 1900-luvun alussa. Soikkasen mukaansatempaava puhe oli kokonaisvaltainen katsaus vuosien 1899–1918 tapahtumiin Turussa. Keskiössä olivat turkulainen väestö, kaupungin kehitys ja poliittiset vastakkainasettelut. Toisaalta kiinnitettiin huomiota myös kansalliseen yhtenäisyyteen – etenkin vuoden 1905 suurlakon aikana – sekä Turun historialliseen suvaitsevaisuuteen: kaupungissa ei viime vuosisadan alussa juurikaan ollut venäläisvihaa ja juutalaisten synagoga sai olla rauhassa. Esitelmä sisälsi myös runsaasti tärkeää mutta harvoin kuultua tietoa. Mahtoikohan monikaan tietää vaikkapa sitä, että vuonna 1900 Turun valtuusto oli täysin ruotsinkielinen ja että vasta vuonna 1912 suomenkieliset saivat pienen osan valtuustopaikoista?

Opintopiirissä luotu katsaus poliittiseen historiaan tarjosi arvokkaan näkökulman kansanvallan kehittymiseen sekä varoituksen siitä, millaiseen tilaan demokratian ei pidä antaa palata. Vielä 1900-luvullakin on nähty, että rikkaimmilla henkilöillä on ollut kunnallisissa äänestyksissä jopa 25 ääntä ja yrityksilläkin on ollut äänivaltaa vaaleissa, mikä epäilemättä herättää ihmetystä 2010-luvun yleisössä.

Oman alueen historian tunteminen auttaa ymmärtämään kotiseudun erityispiirteitä ja poliittisia syy-seuraussuhteita. Esimerkiksi Turussa ruotsinkielisten ylivalta aiheutti työväen radikalisoitumista ja toimi siis eräässä mielessä itseään vastaan.

Soikkasen 70-minuuttisen esitelmän päätyttyä yleisö esitti innokkaasti kysymyksiä. Ilmapiiristä kävi selväksi, että tämänkaltaisille opintotilaisuuksille on kysyntää. Soikkanen tarjoutuikin puhumaan seuraavalla kerralla esimerkiksi Suomen puolueiden historiasta. Suunnitelmissa on myös Timo Soinin Maisterisjätkä-kirjasta tai Peruspomo-kirjasta keskusteleminen.

Kirjoitettu 11.1.2014

Vuoden 2014 hallituksen järjestäytymisestä

Yhdistyksen uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin 11.1.2014.
(lisää…)

Kirjoitettu 2.10.2013

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Suunnitelma on hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 2.10.2013.
(lisää…)

Kirjoitettu 2.10.2013

Vuoden 2013 syyskokouksen satoa

Turun Perussuomalaisten syyskokouksessa 2.10.2013 tehtiin päätöksiä ja henkilövalintoja vuodelle 2014.

(lisää…)