Turun PS: Tarpeeton tiehanke ei huomioi luontoa

(Turun Perussuomalaiset ry:n syyskokouksen julkilausuma 11.11.2017.)

Turun Mälikkälän ja Raision Kuloisten alueella sijaitsevalle puisto- ja metsäalueelle on käynnissä tiesuunnittelu, jonka tarkoituksena on luoda uusi tarpeeton tieyhteys Myllyn kauppakeskuksen kulmalta Satakunnantielle. Toteutuessaan tämä uusi tieyhteys tuhoaisi yhden Turun arvokkaimmista ulkoilu- ja viheralueista, sekä sen monimuotoista luontoa.

Kaupungin tulisi huolehtia turkulaisten yritysten liiketoimintaympäristöstä ja niiden kehittämisestä, sekä turvata alueen työpaikat. Tärkeää on myös Turun asukkaiden viihtyvyys. Kun kaupunkirakennetta tiivistetään, sekä viher- ja ulkoilualueiden että lähimetsien merkitys kasvaa entisestään. Kaupunki-infrastruktuurin voi rakentaa hetkessä, mutta luonto ja metsät muotoutuvat pitkän ajan kuluessa. Niitä me emme saa takaisin.

Ehdotamme, että Turku pidättäytyy tarpeettomasta tiesuunnittelusta, jonka ensisijainen tehtävä ei ole kaupungin liiketoiminnan ja viihtyvyyden lisääminen. Myllyn kauppakeskukseen pääse jo nyt viittä eri reittiä. Turun Perussuomalaiset katsoo tarpeellisemmaksi keskittyä olemassa oleviin väyliin ja parantaa niiden liikenneturvallisuutta, sujuvuutta, sekä melun hallintaa, jotta alueiden asukkaiden liikkuminen ja turvallisuus taataan.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa