Valtuustoryhmä kerää valtuutettujen allekirjoituksia tuodakseen koulujen hätämajoitukset valtuuston käsittelyyn

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä kerää maanantaina 28.9.2015 Turun kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä niiden valtuutettujen allekirjoituksia, jotka haluavat tuoda turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen kouluihin kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Ryhmä pitää niin sanottua hätämajoitusta mahdollisesti pysyvänä vastaanottokeskuksen laajentamisena.

Kuntalain 96 §:n mukaan valtuusto on kutsuttava koolle käsittelemään asiaa kiireellisesti, jos vähintään neljäsosa valtuutetuista sitä pyytää. Turun kaupunginhallitus päätti 7.9.2015 majoittaa turvapaikanhakijoita Pernon, Kastun ja Runosmäen kouluihin. Perussuomalaiset olivat kaupunginhallituksessa ainoita, jotka eivät kannattaneet Turun majoituskapasiteetin kasvattamista hätämajoitus-nimikkeen alla. Kaupunginvaltuuston kantaa ei asialle ole.

Valtuustoryhmä vaatii erityisesti valtaa pitäviä puolueita SDP:tä ja Kokoomusta kunnioittamaan kuntademokratiaa tuomalla turvapaikanhakijoiden sijoittamista koskevat päätökset vaaleilla valitun valtuuston keskusteluun ja päätettäväksi. Kokoomus on julkisuudessa puolustellut asian päättämistä yksistään kaupunginhallituksessa sen kiireellisen luonteen vuoksi. Tuo argumentti on täysin demokratiaa halventava, sillä valtuusto voidaan kutsua koolle tarvittaessa hyvinkin pikaisesti.

Myös Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat aiemmin puhuneet valtuustodemokratian puolesta, mutta koskeeko tämä vain heille mieluisien asioiden tuomista valtuustoon käsittelyyn?

Kirjoitettu 27.9.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa