Tutustumismatkat vesitse Meyer Turku Oy:n telakkatoimintaan (Turun turismivetovoiman lisääminen)

Varsinais-Suomen nykyisen positiivisen rakennemuutoksen eräs peruspilari on Meyer Turku Oy:n telakka. Siellä rakennetaan maailman suurimmat ja moderneimmat risteilyalukset.

Harvalla on kuitenkaan tieto, miten ja millaisella paikalla nykyaikainen laiva rakentuu.

Aiheen mielenkiintoa osoittaa, että Meyrin Papenburgin telakkaan tutustuu vuosittain useita satoja tuhansia (300 000) vierailijoita

Esitetään, että kaupunginvaltuusto velvoittaa kaupunginhallitusta selvityttämään mahdollisuutta, että mahdollisesti jo tulevana turistikautena järjestään säännöllisiä opastettuja, noin parin tunnin mittaisia vesibussimatkoja esimerkiksi Raisionjoen suulta Meyerin Turun telakan telakka-altaaseen.

Vesitse liikuttaessa matkustajat saavat käsityksen rakennettavien alusten sekä telakan infran valtavista mittasuhteista sekä siitä miten laiva telakalla kootaan.

Vesibussissa matkustajat ovat turvallisesti ja kootusti ryhmänä ja siten tuskin häiritsevät telakkatyötä. Merimatkan aikana voidaan turisteille antaa ennakkotietoa sekä telakkatoiminnasta että ”Blue Industry Parkista (BIP)”

Myös Turun Sataman infra ja toiminta, Saaristomeren Meripuolustusalueen alukset ja rakenteet sekä Ruissalon rantamaisemat takaavat, että kyseinen merimatka on kiinnostava ja kokemisen arvoinen elämys.

Mikael Miikkola

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa