”Turun hautausmaan” näkyvyyden sekä tunnettavuuden parantaminen

Uudenmaantietä (tien numero 110) Turkuun tai Turusta ajoneuvolla kuljettaessa on vain moottori- ja moottoriliikenteen viittaopaste: ”Kappelit, Kapellen”.
Mitään ”nähtävyys” tai muuta opastemerkkiä Turun hautausmaalle ei ole.

Turun hautausmaa on perustettu vuonna 1804. Se on suora jatkumo ”Unikankareen ja Skanssinmalmin” kalmistoille. Sinne on haudattu lukusia historian merkkihenkilöitä. Paikalla sijaitsevat myös Turun sankarihaudat. Turun hautausmaalla järjestetään myös opastettuja kiertokävelyitä sekä kaupunkilaisille että turisteille.

Turun hautausmaa on merkittävä osa Turun ja Suomen historiaa.

Arkkitehtoorisesti Turun hautausmaa on todellinen nähtävyys, sillä siellä sijaitsevat kahden ehkä Turun merkittävimpien arkkitehtien Erik Bryggman sekä Pekka Pitkänen maineikkaimmat rakennukset.

Huomioarvoonsa nähden opastus Turun hautausmaalle on kehno.

Esitetään, että Kaupunginvaltuusto velvoittaa kaupunginhallitusta ryhtymään toimenpiteisiin, että lähestyttäessä maanteitse Turun hautausmaata, sinne johtavien sekä ympäröivien teiden varsille huomiota herättävästi merkitään ”Turun hautausmaa”- sekä kappelien nimillä ilmaistut ”nähtävyys” -kilvet/taulut osoittamaan paikkojen sijaintia.

Samalla opastekilvet palauttanevat liian kiireisien autoilijoidenkin mieliin: ”Memento mori” – ”Ihminen olet kuolevainen”

Mikael Miikkola

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa