Valtuustoryhmän ehdotukset Turun talousarvioon 2016

Elintasopakolaisten houkuttelemiselle jo stoppi!
– Vastaanottotiloja ei tule kasvattaa vaan vähentää
– Ei ilmaista terveydenhuoltoa paperittomille siirtolaisille

Peruskoulujen ryhmäkokoja ei tule kasvattaa.

Kotihoidon palveluita ei tule ulkoistaa.

Suomeen kohdistuu ennennäkemätön kansainvaellus, jonka kohteeksi myös Turku on joutunut. Maanpuolustukseen kykenevät nuoret miehet kulkevat halki koko Euroopan tullakseen Pohjoismaihin – samalla kun enemmän hädän tarpeessa olevat lapset on jätetty pääosin jälkeen. Suurimpia turvapaikanhakijaryhmiä Suomessa ovat irakilaiset ja somalialaiset, vaikka osa käy jopa oleskeluluvan saatuaan lomailemassa kotimaassaan.

Turun kaupungin ei tule edistää elintasosurffausta nostamalla majoituskapasiteettiaan. Runosmäen ja Pernon kouluja ei tule muuttaa vastaanottokeskuksiksi. Suomella ei ole riittävää rajakontrollia, joka seuloisi siirtolaisten joukosta vakaviin rikoksiin syyllistyneitä tai terroristeja. Näiden tuntemattomat taustat omaavien siirtolaisten majoittaminen asuinlähiöihin on tarpeettoman turvallisuusriskin ottamista.

Kokoomus, SDP, vihreät, keskusta, RKP, kristillisdemokraatit ja sinivalkoiset ovat sopineet Turussa paperittomien terveydenhuollon tarjoamisesta alle 18-vuotiaille sekä raskaana oleville. Kyse on askeleesta kohti ilmaisen terveydenhuollon avaamista kaikille ulkomaalaisille.

Perussuomalaiset pitävät järjettömänä, että turkulaisten veronmaksajien pitää kustantaa terveydenhuolto muiden maiden kansalaisille ja laittomasti maan rajat ylittäneille, jotka eivät ole eläessään maksaneet veroja Suomeen.

Perussuomalaiset haluavat turvata Turussa peruskoululaisten oppiympäristön pitämällä ryhmäkoot nykyisen suuruisina. Lisävelanotto on kuitenkin vastuutonta talouspolitiikkaa, minkä vuoksi esitämme, että ryhmäkokoihin vaadittavat kaksi miljoonaa euroa säästetään pakolaisten vastaanotosta ja turvapaikanhakijoiden majoittamisesta. Vanhojen puolueiden päätös kasvattaa maahanmuuton budjettia velkarahalla on vastuutonta talouspolitiikkaa.

Kotihoitopalveluja ei tule alkaa ulkoistaa voittoa tavoitteleville yrityksille. Kotihoidon siirtäminen joissain kaupunginosissa yksityisten hoidettavaksi asettaisi eri alueilla asuvat vanhukset eriarvoiseen asemaan. Kunnan tulee keskittyä oman vanhustenhoidon laadun kehittämiseen, eikä pyrkiä tekemään vanhuksista yritysten bisnestä.

Perussuomalaiset ehdottavat lisäksi muun muassa vuosittaisen huomion kiinnittämistä kuntastrategiaan, vammaisten liikkumaedellytysten parantamista sekä johdon palkankorotuksista luopumista.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa