Valtuustoryhmä vastustaa Runosmäen koulun hätämajoitusta

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä vastustaa suunnitelmaa majoittaa turvapaikanhakijoita Runosmäen kouluun. Vaikka tätä suunnitelmaa kutsutaan hätämajoitukseksi, on mahdollista että siitä muodostuu pysyvä vastaanottokeskuksen laajennus. Turun valtapuolueet SDP ja Kokoomus eivät edes vaivautuneet kysymään vaaleilla valitun kaupunginvaltuuston kantaa.

Kunnat ovat osallisia epäonnistuneeseen ja haitalliseen maahanmuuttopolitiikkaan, kun ne edesauttavat elintasopakolaisten tulvia nostamalla majoitettavien määrää. Kuntien, sen enempää kuin yksityistenkään, ei pitäisi tehdä bisnestä turvapaikanhakijoiden majoituksella. Kustannukset tulevat viime kädessä veronmaksajien maksettaviksi.

Turun kaupunki on heikossa taloustilanteessa joutunut säästölinjalle jo ennen kuin turvapaikanhakijamäärissä rikottiin kaikki ennätykset kuluneena kesänä. Suomella ei ole varaa turvapaikanhakijoiden ja heidän perässään seuraavien sukulaisten elättämiseen, eikä majoitustilojakaan riitä loputtomasti.

Suomeen on tullut erityisen paljon väkeä Irakista ja Somaliasta. Näitä kansalaisuuksia edustavien henkilöiden työllisyysaste on maassamme alle 20 prosenttia, eikä monien turvapaikanhakijoiden puutteellinen kielitaito ainakaan paranna työllistymisnäkymiä.

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän mielestä Turku saisi majoittaa vain sellaisen määrä turvapaikanhakijoita, ettei siitä aiheudu haittaa kaupunkilaisten palveluille ja hyvinvoinnille.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa