Valtuustoryhmä haluaa kuunnella valtuutettujen puhetta

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä ei hyväksy kaupunginhallituksen pj. Lasse Lindholmin (kok.) viimeaikaisia pyrkimyksiä rajoittaa valtuutettujen puhetta. Ehdotus on perussuomalaisten mielestä tarpeeton ja demokratiaa halveksuva. Valtuutetut on vaaleilla valittu ajamaan kuntalaisten asioita ja tämä tapahtuu käytännössä merkittävältä osin valtuustossa käytettävien puheenvuorojen kautta, joten puheenvuoroja ei tulisi pyrkiä rajoittamaan.

Ehdotus ei ole perusteltavissa myöskään säästösyistä, koska parhaimmassakin tapauksessa syntyvä säästö on niin pieni. Perussuomalaiset toivovat, että kaupunginhallituksen pj. Lindholm käyttäisi aikansa näpertelyn sijasta todellisten säästöjen etsimiseen esimerkiksi kaupungin konsulttikuluista.

Kuntalain mukaan valtuutetulla on puheoikeus käsiteltävässä asiassa ja valtuuston puheenjohtaja voi kieltää valtuutettua jatkamasta puhettaan, jos valtuutettu ei pysy käsiteltävässä asiassa. Näin ollen valtuustoryhmän mielestä kuntalaissa on jo siten säädetty riittävästi siitä, etteivät valtuutetut tarpeettomasti pitkitä puheitaan.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa