Turun PS-valtuustoryhmä vaatii valtuuston hätäkokousta koskien turvapaikanhakijoita

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä vaati maanantaina 7.9. kaupunginhallituksen kokouksessa turvapaikanhakijoiden Pernon koulun hätämajoitusta koskevan päätöksen pikaista siirtämistä kaupunginhallitukselta kaupunginvaltuustolle. Epämääräisen, nuorista miehistä koostuvan turvapaikanhakijajoukon kasvaminen Pansion vastaanottokeskuksessa on Pansion alueen asukkaiden sekä koko kaupungin kannalta turvallisuusuhka. Valtuuston tulee ottaa samalla käsiteltäväkseen Turun yleinen strategia käynnissä olevaan turvapaikanhakijoiden tulvaan.

Päätöksenteko näin merkittävässä asiassa kuuluu vaaleissa valitulle valtuustolle. Asian päättäminen yksistään kaupunginhallituksessa edustaa vanhojen puolueiden kabinettipolitiikkaa. PS:n valtuustoryhmä huomauttaa, että usealla valtuustoryhmällä ei ole kaupunginhallituksessa edustajaa. Turkulaisten äänestäjien vaaleissa valitsemien valtuutettujen on saatava itsenäisesti päättää koko Eurooppaakin tällä hetkellä puhuttelevasta ja kotikaupunkiimme kohdistuvasta maahanmuutto-ongelmasta.

Pansion vastaanottokeskuksessa on nyt runsaat 700 maahanmuuttajaa. Päivittäin heitä tulee autolautoilla ja junilla lisää 50–100. Ajallisesti hätämajoitustarve on ainakin 8–10 kuukautta. PS:n valtuustoryhmä tahtoo tietää, onko kysymyksessä pysyvä vastaanottokeskuksen laajennus ja mitkä ovat kaupunginjohdon kaavailemat jatkotoimenpiteet.

Kun Turun asukkaista jo nyt on 10 % maahanmuuttajataustaisia, niin nykyongelma kaikkine seurausvaikutuksineen vaatii Turun kaupunginvaltuuston hyväksymän selkeän strategian ja toimintasuunnitelman.

Perussuomalainen valtuustoryhmä haluaa Turun osallistuvan hätää kärsivien auttamiseen kohtuudella. Turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttävää elintasopakolaisuutta emme kuitenkaan hyväksy.

Turun Perussuomalaisten kaupunginhallituksen jäsen Mikael Miikkola edusti kaupunginhallituksessa maanantaina Perussuomalaisen valtuustoryhmän muodostamaa linjaa ja jätti eriävän mielipiteen Pernon koulun hätämajoitusta koskevaan kaupunginhallituksen päätökseen.

Hallitsemattomasti Turkuun saapuneista maahanmuuttajista osa tulee saamaan oleskeluluvan. Turku joutuu siten ratkaisemaan heidän asumismuotonsa, perheiden yhdistämisen ja lasten koulu- sekä päiväkotikysymykset. Kustannukset ovat kaupungille mittavat.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa