Pormestarimalli ei saa kasvattaa Turun hallinnon kustannuksia

Ajatus pormestarimalliin siirtymisestä puhuttaa Turussa. Riippuu hyvin paljon henkilön osaamisesta, onko pormestarimalli hyvää johtamistapaa.

Turussa on laaja hallintokoneisto, johon ei ole kovin helppoa lisätä pormestaria. Epäselväksi on jäänyt, miten pormestarin olemassaolo vähentäisi hallinnon kustannuksia ja edistäisi tavallisten turkulaisten asioiden hoitamista. Kuilu perusduunarin ja kaupunginjohdon välillä ei saa kasvaa enää yhtään, eivätkä myöskään johdon kustannukset.

Turun Perussuomalaisten mielestä pormestarimalliin ei pidä siirtyä, jos se tarkoittaisi kaupungin byrokratiakoneiston pöhöttymistä. Virkakoneistoilla on taipumus kasvattaa yhä uusia oksia – niitä oksastamaan tarvitaan tolkullisia päättäjiä.

Koko kunnallinen päätöksenteko ja kuntatalous ovat suuressa murrosvaiheessa, kun uudet itsehallintoalueet tekevät tuloaan. Turussa keitokseen tuovat lisämakua myös kaupungin omat organisaatiouudistukset, joista ei ole pitkä aika. Voidaan aiheellisesti kysyä, onko järkevää siirtyä pormestarimalliin nyt, kun moni siihen kytkeytyvä sektori on muuttumassa radikaalisti.

Turun Perussuomalaisten mielestä muutokset pitää tehdä hallitusti yksi kerrallaan, ei yhtäaikaisella sumpuloinnilla. Pormestarimallin hyötyjä ja haittoja pitää pohtia perusteellisesti ja päätös pitää tehdä vasta sitten, kun vastuualueet tiedetään konkreettisesti. Jos pormestarimalliin lopulta päädytään, tulee pormestari valita suorilla vaaleilla kuntademokratiaa kunnioittaen.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa