Kuulumisia kaupunginvaltuustosta 25.8.2014

Turun kaupunginvaltuuston kokous käsitteli kaupunginjohdon ehdottamia uusia säästökohteita 25.8.2014. Perussuomalaiset ovat mukana kantamassa vastuuta Turun taloudesta. Valitettavasti leikkaukset ovat pakollisia näin heikossa taloustilanteessa. Säästölistalla oli onneksi useita asioita, joita perussuomalaiset valtuutetut pitivät kannattavina. Näitä olivat muun muassa aiemminkin esillä pitämiämme eri toimialojen hallintojen keventäminen, tilasäästöt ja luottamushenkilöiden palkkioista säästäminen.

Erityisen hyvinä pidimme niitä toimenpiteitä, joilla saadaan säästöä, ilman että asiakkaan palvelukokemus heikentyy. Esimerkiksi tärkeää on lastensuojelun jatkuva uudistaminen ja entistä oikea-aikaisemman avun tarjoaminen perheille. Ennalta-ehkäisy on lastensuojelussa tärkeää, koska huostaanottojen vähentämisessä voidaan säästää runsaasti.

Säästölistalla oli kuitenkin myös kohteita, joita perussuomalaiset eivät hyväksyneet. Näitä olivat ennenkaikkea koulutukseen liittyvät säästöt, kuten opettajien ja koulunkäyntiavustajien vähentäminen. Laadukas perusopetus on meistä suomalaisen työn ja ammattiosaamisen valttikortti myös tulevaisuudessa. Jos haluamme maailman parhaat oppilaat, on meillä oltava maailman paras koulutus. Äänestyksessä opettajamäärän ja koulunkäyntiavustajamäärän vähentämiseen jäivät perussuomalaiset kuitenkin selvään vähemmistöön.

Toinen puhuttanut asia oli lähikoulujen lakkauttaminen. Perussuomalaiset olivat vastustaneet vasemmiston kanssa pienten alakoulujen lakkautusta jo lautakunnassa. Muut puolueet kiirehtivät aina viime hetkiin ennen kokouksen alkua ilmoittamaan omaa vastustustaan lähikoulujen lakkauttamiseen – vaikka siis olivatkin itse koko valmistelun ajan olleet lakkauttamisen kannalla. Puheista huolimatta kokoomus, sdp, vihreät, rkp ja kristilliset äänestivät perussuomalaisia vastaan kun rehellisyyden nimissä halusimme varmistaa ettei lakkautusuhkaan aiemmin nimettyjä kouluja lakkautettaisi. Näin ne vanhoilla puolueilla ovat puheet muuta ja teot toista!

Perussuomalaiset äänestyttivät myös siitä, ettei Lausteen ja Paattisten uimahalleja lakkautettaisi, mutta jäivät vähemmistöön. Tavoitteemme on jatkossakin tehdä lähiliikunta kuntalaisille mahdollisimman helpoksi. Liikunta on osa keinovalikoimaa nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn sekä tietysti kaikenikäisten sairauksien ehkäisemiseksi.

Koska esitimme edellä mainituista säästökohteista luopumista, halusimme esittää tilalle korvaavia asioita. Ilmoitimme olevamme yhä valmiita selvittämään mahdollisuudet säästää maahanmuuttajien palveluissa ja pakolaisten vastaanotossa. Myös pikaraitiotiehanke tulee jättää odottamaan parempia taloudellisia aikoja ja toriparkkihanke tulee haudata.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa