Kannanotto Karinakodin puolesta

Kaupunginhallituksen on löydettävä keinot Karinakodin toiminnan jatkumiselle.

Karinkodin kohtalo on edelleen ratkaisematta. Kaskenlinna ja Karinakoti eivät kilpaile samoista potilaista. Näin on todennut mm. Kaskenlinnan palliatiivisen hoidon osaston osastonhoitaja. Turku tarvitsee siis molemmat.

Kaskenlinnasta potilas saattaa käydä välillä kotonakin. Se toimii kotisaattohoitoa tukevana yksikkönä. Karinakoti on elämän päätepiste. Sieltä ei tulla enää kotiin. Sinne mennään kuolemaan.

Turun Perussuomalaiset ihmettelevätkin, miksi kaupunki vetkuttelee tämän asian ratkaisua. Miksi tämä asia tuntuu olevan erikoisen vaikea kokoomukselle? Kun toiminnan jatkamiseksi on löytynyt monia perusteltuja syitä, on viime aikoina haluttu nostaa esiin rakennuksen huono kunto. Miksi juuri tai vasta nyt? On puhuttu röntgen-ja laboratoriopalvelujen puuttumisesta. Niitähän ei saattohoidossa enää tarvita. Hoito ei ole myöskään kustannuksiltaan kalliimpaa. Päinvastoin. Kaskenlinnan potilaan kustannuksia saattavat nostaa myös kotihoidon, kotisairaalan ja mahdollisesti jopa päivystys-ja ambulanssikustannukset. Meillä ei ole tarpeeksi omia laitoshoitopaikkoja ja potilaat makaavat turhaan kalliissa erikoissairaanhoidossa. Karinakodin saattohoidon ammattitaitoinen, työhönsä sitoutunut henkilökunta on jaksanut odottaa kärsivällisesti päätöstä toiminnan mahdollisesta jatkamisesta. Meillä ei ole varaa menettää osavaa henkilökuntaa, josta on huutava pula.

Jokaisella täytyy olla oikeus ihmisarvoiseen elämään sen loppuun asti. Siihen kuuluu myös kuolema. Turku ei saa ajautua tilanteeseen, jossa kaikille ei voida tarjota saattohoitopaikkaa vaan sitäkin täytyy jonottaa. Aika voi monilta loppua kesken siinä jonossa. Näin toteaa Turun Perussuomalaisten 1. vpj Pirjo Lampi.

Turun Perussuomalaiset edellyttävät kaupunginhallitukselta kykyä tehdä tästä asiasta päätös seuraavassa kokouksessa. Karinakoti tulee säilyttää korkeatasoisen saattohoidon tarjoajana myös tulevaisuudessa.

Turun Perussuomalaisten hallitus 15.8.2019

Lisätietoja
Pj Jyrki Åland
044-2864782

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa