Ihan kaikkea ei voi maksattaa turkulaisilla veronmaksajilla

Turun Perussuomalaiset ry hallitus haluaa ilmaista tukensa Turun Ratapihan Kehitys Oy:n hankkeelle siltä osin, kuin se toteutetaan sijoittajien yksityisellä rahalla.

Turun hyväksymä asemakaava arvokkaaseen ympäristöön on jo panostuksena merkittävä. Jatkossa kaupungin mukanaolo hankkeessa tulee rajoittua kaavoitusratkaisuihin, jotka todennäköisesti nostavat alueen arvoa. Myös tilanvuokraukset kaupungin tarpeisiin voisivat olla mahdollisia.

Mikäli kaupunki ostaa Ratapihan rakennushankkeen osana olevasta halliyhtiöstä vähemmistöosuuden, käytetään siihen veronmaksajien rahoja. Turun Perussuomalaiset kysyy Keneltä tai mistä tuo 30 miljoonaa on pois?

Viisi prosenttia Ratapihan kehityshankkeen kustannuksista vaikuttaa pieneltä. Emme kuitenkaan vielä tiedä tarkkaan, miten koronavirus taloudellisine haasteineen vaikuttaa Turun kaupungin tulevaisuuteen. Pienetkin summat voivat jatkossa olla oleellisia ja vastahan sopeuttamisohjelma kiristi kaupungin taloutta.

Haetaanko tässä kaupunkia riskien maksajaksi, kuten on käynyt Toriparkin kohdalla vai ovatko tässä vain yksinkertaisesti miljonäärit kerjuulla? Tällä hetkellä kaupungin taloudellista apua tarvitsevat he joilla ei ole mitään – sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Åland.

Maanantaina valtuusto päätti aloittaa raitiotien suunnittelun ja kolmen koulun väistötilojen hankinnan, joten rahanmenoa on tiedossa ilman koronakriisiäkin. Turun tulevaisuusinvestoinnit muistuttavat Rooman valtakunnassa aikanaan käytettyä panem et circenses-politiikkaa eli leipää ja sirkushuveja.

Turun Perussuomalaiset
Hallitus

 

Lisätietoja:
Jyrki Åland
044-2864782

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa