Ehdotuksia Turun talousarvioon 2017

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän ehdotuksia Turun talousarvioon vuodelle 2017:

Vastaanotettavien kiintiöpakolaisten määrää tulee vähentää

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on ollut ennennäkemätön, mistä myös Turku on joutunut ottamaan osansa. Maanpuolustukseen kykenevät nuoret miehet ovat kulkeneet ja kulkevat edelleen läpi Euroopan aina Pohjoismaihin asti paremman elintason toivossa. Vaikka saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on hidastunut, se ei ole pysähtynyt. Myönteisiä turvapaikkapäätöksiä saaneita sijoitetaan juuri nyt ympäri Suomea.

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän mielestä Turun tulee vähentää vastaanotettavien kiintiöpakolaisten määrää. Perussuomalaiset eivät voi hyväksyä, että Turku leikkaisi esimerkiksi koulutuksesta, kun pienentämällä vastaanotettavien kiintiöpakolaisten määrää kaupunki voisi tehdä noin miljoonan säästöt.

Perussuomalaiset pitävät myös monikulttuurisuusneuvostoa hyvänä säästökohteena, ja ehdotammekin sen lakkauttamista.

Peruskoulujen ryhmäkokoa ei tule kasvattaa

Perussuomalaisille on tärkeää, että Turussa turvataan peruskoululaisten oppimisympäristö pitämällä ryhmäkoot nykyisellään ja turvallisina. Ryhmäkokoihin tarvittavat eurot säästäisimme vähentämällä kiintiöpakolaisten määrää. Osana maahanmuuttajien kotouttamista, oppimisen edistämistä ja kaikkien oppilaiden turvallisuutta ehdotamme, että peruskoulujen luokissa saa olla enintään 30 % vieraskielisiä oppilaita.

Johdon palkkoja ei koroteta

Perussuomalaiset pitävät vastuuttomana korottaa kaupunki emon tai konsernin johdon palkkoja nykyisessä taloustilanteessa. Turussa on kasvava kysyntä vanhuspalveluille, ja me perussuomalaiset haluammekin ohjata varoja ennemmin niihin, kuin poliitikoille tai pakolaisille.

Luottamushenkilöiden kestityskuluja tulee leikata 30 %. Haluamme myös poistaa kaupunginhallituksen jäsenten turhat tarkkailijapaikat lautakunnista.

Perussuomalaiset ehdottavat myös muun muassa rollaattoria käyttäville vapautusta Fölin linja-autolipun maksuvelvollisuudesta, konsulttikuluja avoimiksi eri toimipisteiden talousarvioissa ja sitä, ettei hoitajamitoitusta muuteta huonommaksi.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa