Turun ei pidä rahoittaa toriparkin toimintaa

Turun Perussuomalaiset eivät purematta niele kaikkia kaupunginhallituksen esityksiä toriparkista. Perussuomalaiset katsoo, että torin pinnan lämmitys ja liukkaudentorjunta on tärkeää järjestää kustannustehokkaasti ja että toriparkkitilojen vuokraaminen ei saa aiheuttaa kaupungille turhia kustannuksia. Perussuomalaiset muistuttaa, että raha ei kasva puissa, sillä Turulla on edessä kipeitä päätöksiä talouden tasapainottamiseksi.

Tori tarvitsee talviajaksi kunnollisen liukkauden torjuntaratkaisun. Perussuomalaiset pitää parhaana vaihtoehtona, että torin pinnan lämmitys toteutettaisiin kaukolämmön paluulämpönä yksinomaan kaupungin omistaman sähköyhtiö Turku Energian kanssa samalla tavalla kuin Yliopistonkadun kävelykadulla.

Turku vuokrasi kauppatorin maanalaisen maaperän toriparkin liikemiehille parkkitaloa varten, ei maailman suurimman aurinkolämpövaraston rakentamista varten. Kyseessä on pitkälti veronmaksajien varoin yksityiselle yritykselle maksettava energiabisnes. Pidämme hallituksen yksimielistä päätöstä asian palauttamista uudelleen valmisteluun parhaana ratkaisuna.

Perussuomalaiset esittivät kaupunginhallituksen kokouksessa, että mitään erillistä kiinteistöyhtiötä ei perusteta vaan että toriparkin päälliset paviljonkirakennukset toteutettaisiin kaupungin omana hankkeena. ”Aikanaan kun päätös toriparkista muodostui, niin kaupungin ei pitänyt olla mukana toriparkin kustannuksissa mitenkään muutoin kuin torin pinnan ja sisäänajorampin osalta, mutta nyt kaupunki osallistuu maailman suurimman aurinkolämpövaraston rakentamiseen ja lisäksi myös kiinteistöyhtiön kautta toriparkin tilojen maanalaiseen rakentamiseen sekä vuokraukseen” Sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Perussuomalaiset kannattivat kaupunginhallituksen yksimielistä päätöstä palauttaa valmisteluun toriparkkitilojen vuokraaminen. Mielestämme sähköbussien mahdolliset latauspisteet tulee sijoittaa pikemminkin johonkin syrjäiselle varikolle kuin kaupungin kalleimpiin vuokratiloihin toriparkkiin. Kaiken kaikkiaan hallituksen esityksissä näkyy, että joku toriparkki yhtiössä on lobannut kaupungin suuntaan jo valmisteluvaiheessa, sillä Turusta halutaan selkeästi maksajaa toriparkille tuleviksi vuosiksi. Tätä me perussuomalaiset emme voi hyväksyä, kun samaan aikaan ollaan leikkaamassa palveluita tai korottamassa maksuja turkulaisilta.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa