Perussuomalaiset vaatii selvitystä matalista henkilöstömitoituksista

THL julkaisi elokuun lopulla seurantatietoja henkilöstömitoituksesta vanhuspalveluiden ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä. Turusta löytyi yksiköitä, joissa nykyinen vaadittava 0,6 mitoitus ei toteutunut. Mitoituksen alittavia kohteita löytyi muun muassa Runosmäen vanhainkodista, Mäntyrinteen vanhainkodista ja Vuokkokodista. Huolestuttavin tilanne on Runosmäellä, jossa yhdessä yksikössä mitoitus on vain 0,48.

Turun Perussuomalaisten sosiaali- ja terveyslautakunnan ryhmä jätti torstaisessa kokouksessa lautakunnalle aloitteen, jossa vaaditaan lautakunnalle tuotavaksi selvitystä alhaisiin mitoituksiin johtaneista syistä.

-Tilanteessa, jossa pitäisi valmistautua näillä näkymin huhtikuussa voimaan tulevaan 0,7 mitoitukseen, on äärimmäisen huolestuttavaa, että edes nykyiseen lakisääteiseen mitoitukseen ei ylletä, sanoo Perussuomalaisten Pirjo Lampi.

Perussuomalaisten aloitteessa tiedustellaan myös, että mitä toimenpiteitä on tehty mitoitukseen pääsemiseksi ja miksi näissä toimissa on epäonnistuttu ja löytyykö syitä työn kuormittavuuden lisäksi esimerkiksi puutteellisesta johtamisesta.

-Turulla on vielä neljä kuukautta aikaa saada hoivayksiköiden tilanne lakisääteiseksi ennen kuin toiminnot siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle. Vanhuksia ei saa jättää heitteille, toteaa Perussuomalaisten Vesa Suvanto.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa