Turussa perehdyttiin siirtolaiskriisiin 1.3.2016
(Julkaistu Perussuomalaisen numerossa 3/2016 otsikolla ”Turussa perehdyttiin siirtolaiskriisiin”.)
Ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos ja dosentti Arto Luukkanen ovat viime aikoina kiertäneet ahkerasti eri kunnissa puhumassa yleisölle viime vuonna ilmestyneen Siirtolaiskriisi-julkaisun teemoista. Tiistaina 1.3. oli vuorossa Turku. Mikrofonin ääressä oli Grönroosin ja Luukkasen lisäksi paikallinen perussuomalainen kansanedustaja Ville Tavio.
Jokaisella puhujalla oli oma, kokonaisuutta täydentävä näkökulmansa aiheeseen. Grönroos puhui massamaahanmuuton taloudellisista ja turvallisuuteen liittyvistä ongelmista, Luukkanen selosti median myötävaikutusta siirtolaiskriisissä ja Tavio selvensi, millaisilla työkaluilla kriisi voidaan ratkaista.
Grönroos aloitti keskustelutilaisuuden kiinnittämällä yleisön huomion poliittisen vastapuolen suosimiin virheargumentteihin. Puhutaan vaikkapa lisätyövoiman tarpeesta, vaikka Suomeen saapuvista somaleista merkittävä osa työllistyy korkeintaan pätkätöihin, ja työllistyvienkin somaleiden kokonaisvaikutus julkiselle taloudelle on useissa tapauksissa negatiivinen.
Grönroosin esitelmän jälkeen kansanedustaja Tavio piti kommenttipuheenvuoron, jossa muistutti, että siirtolaiskriisi on ratkaistavissa poliittisilla päätöksillä. Turvapaikkapolitiikassa on Tavion mukaan kolme tasoa: rajatoiminta, maan sisällä tapahtuva toiminta ja palautuspolitiikka. Kaikilla kolmella rintamalla on ollut ongelmia. Jos Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista edes yksi prosentti kannattaa väkivaltaista jihadia, on suomalaisiin kohdistuva riski aivan kohtuuton. Onneksi yhä useammat ihmiset avaavat Tavion mukaan silmänsä ja tarkastelevat kriisiä objektiivisesti.
Luukkanen varoitti yleisöä, että suomalaisten turvallisuus on uhattuna, vieläpä valtamedian suosiollisella myötävaikutuksella. Valtamedian yksipuolinen tiedottaminen kannustaa ihmisiä seuraamaan vaihtoehtomedioita, jotka eivät ole journalistisesti laadukkaita, mutta jotka toimivat valtamedian peilikuvana. Luukkasen mukaan esimerkiksi YLE ja MV-lehti hyötyvät siitä, että sättivät toinen toistaan.
Luukkanen tiivisti lopuksi keskustelutapahtuman ydinsanoman: Vatulointi ei käy. Aikaa on vähän. Suomen kansan täytyy nyt tunnustaa, että meillä on kriisi eikä unelma.